Συμμετοχή του Εργατικού Κέντρου και των Σωματείων Καλύμνου στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ στις 22 Οκτώβρη

Φωτογραφίες Κλίκ στην κάθε φωτό για μεγένθυνση!

Κοινή ανακοίνωση των Εργατικών Σωματείων:

Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Καλύμνου, ΄Β ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Επαρχίας Καλύμνου, Σωματείο Εργαζομένων στο Γενικό Βουβάλειο Νοσοκομείο, Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο Καλύμνου, Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΗ, Σωματείο Υδραυλικών Καλύμνου.

Τόσο οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, όσο και τα μέτρα που έχουν στόχο να ψηφιστούν τις επόμενες μέρες αποκαλύπτουν τους στόχους της, που θα αρχίσει να εφαρμόζει μέσα στον Οκτώβρη. Εξέλιξη που ακολουθεί τα προαπαιτούμενα του Eurogroup και χτυπούν καταρχήν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης αυξάνοντας τα στα 67 ακόμη και στους εργαζόμενους στα Βαρέα & Ανθυγιεινά .
Τα μέτρα που έρχονται σε συνέχεια της ψήφισης του 3ου μνημονίου δεν πρόκειται να σταματήσουν στην κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης .
Χτύπημα θα δεχτεί και η Υγεία και η Πρόνοια, με τη παραπέρα κατεδάφιση σε ότι έχει απομείνει στα νοσοκομεία και τα κέντρα Υγείας.
Η επίθεση στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα αφορά κάθε μέλος της εργατικής λαϊκής οικογένειας .
Αφορά τους γονείς των μαθητών, τους δασκάλους και καθηγητές τους. Τους αφορά όταν τα παιδιά στοιβάζονται στις σχολικές αίθουσες ενώ οι δάσκαλοι και οι καθηγητές εξαιτίας, των τεραστίων ελλείψεων στα σχολεία δε μπορούν να ανταποκριθούν στο εκπαιδευτικό της έργο.
Αφορά τους οικοδόμους που ενώ ψάχνουν μεροκάματα με το κιάλι, αυξάνεται παραπέρα το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης
Αφορά τους συνταξιούχους που τους μειώθηκε η σύνταξη ,το φάρμακο είναι είδος πολυτελείας , οι παροχές Υγείας είναι πάντα ακριβοπληρωμένες.
Αφορά τον κάθε ένα από μας, που δουλεύει στον Ιδιωτικό ή Δημόσιο τομέα. Αφορά κάθε νέο που βρίσκεται σε εργασιακή περιπλάνηση.
Αφορά τις γυναίκες που μπαίνουν στο στόχαστρό τους. Αφορά τον κάθε άνεργο, που εύκολα μπορεί να είναι το θύμα της αντιλαϊκής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων.
Αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες, που καθημερινά αγωνιούν για το μεροκάματο και που πολύ βάζουν λουκέτο.
Το πρώτο πακέτο των αντιασφαλιστικών νόμων έρχεται την στιγμή που τα χαράτσια του ΕΝΦΙΑ ήδη μας χτυπούν την πόρτα , όταν η ακρίβεια πολλαπλασιάζεται με την αύξηση του ΦΠΑ και την επερχόμενη μείωση των μειωμένων συντελεστών, όταν το ξεπούλημα δημόσιου πλούτου φορτώνει νέα βάρη στις πλάτες μας, όταν απελευθερώνονται οι πλειστηριασμοί στην λαϊκή κατοικία .
Αυτά τα μέτρα είναι απαράδεκτα και έτσι πρέπει να επιστραφούν . Κανένας βιοπαλαιστής ανεξάρτητα τι ψήφισε στις προηγούμενες εκλογές δεν συμφωνεί με τον σφαγιασμό του, κανένας δεν εγκρίνει την εφαρμογή τους.
Σ’ αυτή την κατεύθυνση το Εργατικό Κέντρο, τα Σωματεία του νησιού μας που υπογράφουν το κείμενο, συμμετείχαν στο συλλαλητήριο που κάλεσε το ΠΑΜΕ στις 22 Οκτώβρη ως πρώτη απάντηση στην συγχρονισμένη επίθεση της κυβέρνησης –Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παράλληλα καλούμε όλα τα παραπάνω Σωματεία και τα μέλη τους σε Γενικές Συνελεύσεις για να αποφασιστεί η κλιμάκωση της πάλης μας με την Πανεργατική Πανελλαδική Απεργία στις 12 Νοέμβρη.
Απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους της περιοχής με αισιοδοξία έχοντας την πίστη ότι μπορούμε να ανατρέψουμε τις αρνητικές εξελίξεις ,γιατί εμείς έχουμε τη δύναμη.
Στη φτώχεια, την ανεργία στην κατάργηση δικαιωμάτων δεν υπάρχει ήπια εφαρμογή!
Στην οργάνωση και στην συνολική απάντηση που πρέπει να δοθεί η αποχή είναι σιωπηλή αποδοχή των μέτρων.
Όλοι στον αγώνα!

πηγή: www.tominews.gr 


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!