Μήνυμα του Δημήτρη Γάκη για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

«Είναι χρέος μας και ευθύνη απέναντι στην ιστορία μας, να μεταφέρουμε  αναλλοίωτο στις μελλοντικές γενιές το διαχρονικό μήνυμα του έπους του ’40 και της Εθνικής Αντίστασης: Για αγώνα με συνέπεια και αυταπάρνηση ενάντια στο φασισμό, τον εθνικισμό και το ναζισμό. 

Τα διδάγματα του παγκόσμιου πολέμου μας έφεραν πιο κοντά στη ειρήνη και στη συνεργασία των λαών. Τα ευρωπαϊκά κεκτημένα της αλληλεγγύης, του σεβασμού των κοινωνικών δικαιωμάτων και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, που πετύχαμε τα μεταπολεμικά χρόνια εξακολουθούν να είναι σημαντικά και κρίσιμα για την αντιμετώπιση των κρίσεων και των νέων προκλήσεων σε όλες τους τις διαστάσεις. Σήμερα, η ανάγκη συνεργασίας για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης των προσφύγων πολέμουκαι του μεταναστευτικού προβλήματος παραμένει επίκαιρη όσο ποτέ.

Είναι χρέος μας να φέρουμε στο επίκεντρο της πολιτικής μας τον άνθρωπο. Να μην κλείσουμε τα μάτια στα δραματικά γεγονότα που συμβαίνουν μπροστά μας. Να δείξουμε το πραγματικό μας πρόσωπο αξιών και αλληλεγγύης. Να αγωνιστούμε μαζί με τις τοπικές κοινωνίες για να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση στη μεγάλη αυτή ανθρωπιστική κρίση. Μια ισχυρή, ευρωπαϊκή λύση.

Στην προσπάθεια αυτή, το μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου 1940, συνεχίζει να δίνει στον Ελληνικό λαό τη δύναμη για να προχωρήσει αποφασιστικά και αξιόπιστα μπροστά, να προβάλλει με θάρρος και συνέπεια τις κοινές δημοκρατικές και ανθρωπιστικές μας αξίες στην Ευρώπη.»

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

-.-


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!