Ερώτηση του Μάνου Κόνσολα για την άμεση τοποθέτηση καρδιολόγου και ορθοπεδικού στο Κέντρο Υγείας Καρπάθου και αγροτικού γιατρού στην Όλυμπο

Το ζήτημα της άμεσης στελέχωσης του Κέντρου Υγείας Καρπάθου με έναν καρδιολόγο και έναν ορθοπεδικό μαζί με την ανάγκη άμεσης τοποθέτησης αγροτικού γιατρού στην Όλυμπο, θέτει με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας. Σε δήλωσή του ο κ. Κόνσολας επισημαίνει:

«Αυτό που πρέπει να αντιληφθεί η Πολιτεία είναι ότι δεν μπορούμε, πλέον, να αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα της υποστελέχωσης των δομών δημόσιας υγείας στα νησιά με το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο και τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.

Το τελευταίο που με ενδιαφέρει είναι να ασκήσω αντιπολίτευση στην κυβέρνηση για τα ζητήματα δημόσιας υγείας.

Αντίθετα είμαι έτοιμος να καταθέσω ολοκληρωμένη πρόταση για την αλλαγή του θεσμικού και μισθολογικού πλαισίου ειδικά για τους γιατρούς που θα επιλέξουν να υπηρετήσουν στα νησιά.

Σε αυτή τη συγκυρία όμως, το Υπουργείο Υγείας πρέπει να εξαντλήσει τα περιθώρια και να τοποθετήσει καρδιολόγο και ορθοπεδικό στο Κ.Υ. Καρπάθου και αγροτικό γιατρό στην Όλυμπο».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ. Κόνσολα:

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κύριο Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Άμεση τοποθέτηση καρδιολόγου και ορθοπεδικού στο Κ.Υ. Καρπάθου και αγροτικού γιατρού στην Όλυμπο»

Κύριε Υπουργέ,

Ο δείκτης υποστελέχωσης των δομών δημόσιας υγείας στα νησιά του Αιγαίου, έχει επιδεινωθεί δραματικά.

Οι κάτοικοι ακριτικών νησιών και δυσπρόσιτων περιοχών, όπως η Κάρπαθος, βιώνουν ένα έντονο κλίμα ανασφάλειας λόγω έλλειψης γιατρών και συγκεκριμένα βασικών ειδικοτήτων.

Στο Κέντρο Υγείας Καρπάθου υπάρχει ανάγκη άμεσης τοποθέτησης ενός καρδιολόγου και ενός ορθοπεδικού προκειμένου να αντιμετωπίζονται περιστατικά που χρήζουν άμεσης παρέμβασης, αλλά και να υπάρχουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες δημόσιας υγείας.

Ένα νησί όπως η Κάρπαθος, που αντιμετωπίζει προβλήματα συχνής ακτοπλοϊκής αλλά και αεροπορικής πρόσβασης, δεν μπορεί να έχει τόσο μεγάλες ελλείψεις στις δομές δημόσιας υγείας.

Η Πολιτεία οφείλει να δει κατά προτεραιότητα τη στελέχωση των δομών δημόσιας υγείας στις νησιωτικές περιοχές και να προχωρήσει σε μία νέα και γενναία αναμόρφωση των κινήτρων αλλά και του θεσμικού πλαισίου για τους γιατρούς που υπηρετούν σε νησιωτικές περιοχές.

Σας υπενθυμίζω, επίσης, ότι η ιστορική Όλυμπος εξακολουθεί να παραμένει χωρίς αγροτικό γιατρό.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

 

  1. Εάν προτίθεται να προχωρήσει άμεσα στη στελέχωση του Κ.Υ Καρπάθου με έναν ορθοπεδικό και ένα καρδιολόγο.
  2. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την κάλυψη της κενής θέσης αγροτικού γιατρού στην Όλυμπο και με ποιο τρόπο προτίθεται να δώσει λύσει στο πρόβλημα αυτό.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!