Νεκτάριος Σαντορινιός - Μήνυμα για την 28η Οκτωβρίου

Θέμα: «Χρέος μας είναι να μην περάσει ποτέ ξανά ο φασισμός. Μήνυμα για τους εορτασμούς της 28ης Οκτώβρη».

Με αφορμή την 28η Οκτωβρίου θα ήθελα να θυμίσω ότι το μήνυμα εκείνο του λαού μας για την υπεράσπιση της ελευθερίας και της αυτοδιάθεσης πρέπει να παραμένει ζωντανό στις τωρινές μας μνήμες.

Αυτές τις μέρες, πέρα από τους τιμητικούς εορτασμούς, αξίζει να θυμόμαστε ότι ο αγώνας που ξεκίνησε την 28η Οκτωβρίου ήταν αγώνας των λαών ενάντια στο φασισμό. Ήταν εθνικός και παράλληλα αγώνας δεκάδων εθνών που πίστεψαν στην δημοκρατία και πάλεψαν ενάντια στο πιο απάνθρωπο μόρφωμα που έχει εμφανιστεί ποτέ στην Ιστορία, τον ναζισμό. Αξίζει να θυμόμαστε τις φρικαλεότητες των χιτλερικών στρατευμάτων, να διδασκόμαστε για  την εγρήγορση του λαού μας ενάντια στην προπαγάνδα και για το πηγαίο αίσθημα για αντίσταση που εκδηλώθηκε, έτσι ώστε να θωρακιζόμαστε στο σήμερα ενάντια σε κάθε τι που προσβάλει αυτούς τους αγώνες, που απειλεί την δημοκρατία και τις παναθρώπινες αξίες. Χρέος μας είναι να μην περάσει ποτέ ξανά ο φασισμός.       


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!