Συγχαρητήρια επιστολή του Δημήτρη Γάκη στον Αναστάσιο Ζιάσκα, δάσκαλο του Δημοτικού Σχολείου Αρκιών

Ο Δημήτρης Γάκης, με αφορμή τη σεμνή και συγκινητική εκδήλωση της 28ης Οκτωβρίου στους Αρκιούς, απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στο δάσκαλο του νησιού, κ. Αναστάσιο Ζιάσκα.  Στη επιστολή του ο βουλευτής Δωδεκανήσου, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία της εκδήλωσης στους Αρκιούς, που με συναίσθημα και πίστη στη δύναμη της εκπαίδευσης, εξέφρασε τη σημασία της ημέρας της Εθνικής επετείου και ανέδειξε τα ιδιαίτερα εκπαιδευτικά προβλήματα των ακριτικών νησιών.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Δωδεκανήσου έγραψε: «Με αφορμή τη σεμνή και πολύ συγκινητική εκδήλωση της 28ης Οκτωβρίου στους Αρκιούς, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω, γιατί με το συναίσθημα και την πίστη στη δύναμη της εκπαίδευσης, που εκφράστηκε τόσο παραστατικά την ημέρα της Εθνικής επετείου, θέσατε το θέμα της νησιωτικής εκπαίδευσης στην πραγματική του βάση: Το κάθε εκπαιδευτικό σύστημα είναι γέννημα της κοινωνίας του, υπηρετεί τις ανάγκες της και πρέπει να αναπροσαρμοστεί για να την υπηρετεί σωστά. Με ίσα δικαιώματα στην Παιδεία. Με δασκάλους που αναπτύσσουν την ενεργητικότητα των παιδιών για μάθηση, μέσα από πρωτοβουλίες που οργανώνουν την ελεύθερη και δημιουργική εργασία των παιδιών. Με παιδαγωγούς, ικανούς να κατανοούν τον τρόπο σκέψης των μαθητών, να ξεπερνούν τις όποιες δυσκολίες, χωρίς να εμποδίζονται από τις κοινωνικές και γεωγραφικές συνθήκες μέσα στις οποίες εργάζονται. Έτσι, και οι σχέσεις μαθητών-δασκάλου και το γνωστικό αντικείμενο που διδάσκεται, αναβαθμίζονται.

Ταυτόχρονα, με τους δύο μαθητές σας και τους λιγοστούς κατοίκους του νησιού, στείλατε ένα μήνυμα Εθνικής υπερηφάνειας από την ακριτική αυτή γωνιά της Ελλάδας. Πράξατε, όπως σας πρόσταξε η καρδιά σας. Κάνατε το καθήκον σας. Παρελάσατε με την Ελληνική Σημαία. Τώρα, είναι χρέος όλων μας να σκεφτούμε σοβαρά αυτό το μήνυμα. Έχουμε υποχρέωση να περιφρουρήσουμε την αξιοπρέπεια και την αποστολή των εκπαιδευτικών. Έχουμε υποχρέωση να σκύψουμε πάνω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μικρά ακριτικά νησιά σήμερα περισσότερο από ποτέ. Έχουμε υποχρέωση να πορευτούμε με όραμα, να κάνουμε τα πάντα για τη βελτίωση της Παιδείας στην Ελλάδα και την υπεράσπιση της Εθνικής μας ανεξαρτησίας.

Σ’ αυτό τον αγώνα θα είμαστε όλοι μαζί. Σας ευχαριστούμε»

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

-.-


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!