Επιστολή και συζήτηση Δ. Κρεμαστινού με Μάρτιν Σουλτς

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς στο Κέντρο Τεχνών (πρώην ΕΑΤ - ΕΣΑ) του Πάρκου Ελευθερίας στην Αθήνα, παρουσία των Αντιπροέδρων της Βουλής και του Ευρωπαίου Επιτρόπου για τη Μετανάστευση και τις Εσωτερικές Υποθέσεις, Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Με την ευκαιρία, ο Αντιπρόεδρος καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός επέδωσε στον Πρόεδρο Schulz επιστολή σχετικά με το προσφυγικό / μεταναστευτικό ζήτημα. Ο Μάρτιν Σουλτς τον ευχαρίστησε και είχε μαζί του μακρά συζήτηση κατά την οποία ο Δημήτρης Κρεμαστινός ανέπτυξε τις θέσεις του για την αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει επανειλημμένα αναπτύξει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, θέσεις τις οποίες ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποδέχθηκε.

Επιπροσθέτως, κατά τη διάρκεια του γεύματος, ο κ. Βούτσης έθεσε προς τον κ. Schulz τα φλέγοντα οικονομικά ζητήματα της χώρας όπως τα «κόκκινα» δάνεια και ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση και ευρύτερα, ζητώντας τη συμπαράσταση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διά μέσου του Προέδρου του.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής του Αντιπροέδρου Δ. Κρεμαστινού.

«Η Αθήνα, 4 ος Νοέμβριο του 2015

Ο κ Martin Schulz, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,

Αγαπητέ Πρόεδρε Schulz,

Έχει ανακοινωθεί επίσημα σήμερα ότι από τις 218.000 που έχουν εισαχθεί στην Ευρώπη ως πρόσφυγες 210.000 χρησιμοποιηθεί Ελλάδα ως την είσοδο τους, κυρίως μέσω των νησιών του Αιγαίου. Λαμβάνοντας υπόψη ότι, ανά πάσα στιγμή, την ΠΓΔΜ και τη Σερβία μπορεί να αποφασίσει να κλείσει τα σύνορά τους, όπως έχει ήδη γίνει από την Ουγγαρία και την Αυστρία, οι πρόσφυγες θα πρέπει να παγιδευτεί στα ελληνικά νησιά και την ηπειρωτική χώρα. Με απλά λόγια, υπάρχει προφανής κίνδυνος, όχι μόνο στη σύνθεση του πληθυσμού της χώρας, αλλά κυρίως από ένα τεράστιο ανθρωπιστικό πρόβλημα της σίτισης και της επιβίωσης των προσφύγων σε μια χώρα που είναι επίσημα σε πτώχευση και σε μεγάλη δυσκολία να τηρήσουν τις θεμελιώδεις ανάγκες του.

Για όλους αυτούς τους λόγους, σε ένα πρόσφατα δημοσιευμένο άρθρο μου, είχα προτείνει στην ελληνική κυβέρνηση να προσφύγει στον ΟΗΕ και να υποβάλουν αίτηση για τη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας. Φαίνεται ακατανόητο το γεγονός ότι ο τελευταίος καλείται -αν και, σωστά - για τις συγκρούσεις μεταξύ του Ισραήλ και της Παλαιστίνης, αλλά δεν έχει κληθεί να αντιμετωπίσει την παύση των εχθροπραξιών μεταξύ των ενδιαφερόμενων μερών στη Μέση Ανατολή.

Επιπλέον, έχω προτείνει ότι η Ελλάδα πρέπει να ακολουθήσει τέσσερις απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Κατ 'αρχάς, να κινήσουν παρέμβαση της ΕΕ, έτσι ώστε η τουρκική αστυνομία πρόκειται να συμμορφωθεί με την αντιμετώπιση των δακτυλίων των δουλεμπόρων που δραστηριοποιούνται στην τουρκική έδαφος.

Δεύτερο βήμα θα είναι να διασφαλίσει τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα με τη συνεχή παρουσία περιπολούν ελικόπτερα, καθώς και του Frontex και της ελληνικής Ακτοφυλακής σκάφη σκάφη να αποθαρρύνει τους διακινητές με τα πόδια από την είσοδο στα ελληνικά ύδατα. Περιττό να πούμε ότι η Τουρκία θα πρέπει να αντιδρούν αναλόγως εντός της επικράτειάς τους, μη επιτρέποντας τον απόπλου των σκαφών αυτών. Χωρίς πίεση που ασκείται από την πλευρά της ΕΕ, φοβούμαι ότι η Τουρκία δεν θα συμμετέχει με ανυπομονησία στο πρόγραμμα.

Τρίτον, όσοι από τους πρόσφυγες που καταφέρνουν να εισέλθουν στην Ελλάδα θα πρέπει να μεταφέρονται καθημερινά προς την ηπειρωτική χώρα, όπου πρέπει να φιλοξενούνται σε καταφύγια αξιοπρεπή και ανθρώπινη μεταχείριση.

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να προβεί και να εξασφαλίσει την άμεση και ασφαλή μεταφορά τους στα σύνορα της χώρας, επιτρέποντάς τους να συνεχίσουν τα δρομολόγιά τους προς την Κεντρική και Δυτική Ευρώπη και όλο τον τελικό προορισμό τους. Χωρίς την ενεργό παρέμβαση της ΕΕ Ελλάδα από μόνη της δεν θα επιτύχει την επίτευξη αυτών των στόχων απαραίτητη.

Ειλικρινα δικος σας,

Καθηγητής Δημήτριος Θ. Κρεμαστινός

Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων »


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!