Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η Γενική Συνέλευση της επιτροπής νήσων της CRPM μετά την πρόταση του Περιφερειάρχη

Φωτογραφίες Κλίκ στην κάθε φωτό για μεγένθυνση!

«Συστηματική αναγνώριση της νησιωτικής διάστασης στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Συνοχής ζήτησε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της CRPMστην Φλωρεντία της Ιταλίας ».

Στην 43Η Γενική Συνέλευση της CRPMπου πραγματοποιήθηκε στην Φλωρεντία συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Το διήμερο 4 και 5 Νοεμβρίου, οι εργασίες της CRPMεπικεντρώθηκαν στην ανάγκη ενεργής συμμετοχής των Ευρωπαϊκών Περιφερειών στην χάραξη, σχεδιασμό και υλοποίηση των Ευρωπαϊκών πολιτικών.

Στη Γενική Συνέλευση της CRPM στην οποία εκτός των εκπροσώπων των Περιφερειών μελών της συμμετείχε και πλήθος αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και όλων των Ευρωπαϊκών Οργανισμών.

Στην ατζέντα των συζητήσεων, οι Περιφερειάρχες της Ελλάδας έθεσαν και το φλέγον ζήτημα του μεταναστευτικού που αποτέλεσε και αντικείμενο ειδικής συνεδρίας στην οποία ήταν ομιλητής και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Δύο ήταν τα θέματα στα οποία επικέντρωσε την παρουσία του στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης ο κ. Χατζημάρκος, η νησιωτικότητα και το μεταναστευτικό.

Στην ομιλία του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Τα νησιά της Ευρώπης έχουν την ανάγκη να δουν την εισαγωγή διαδικασιών συστηματικής αναγνώρισης της νησιωτικής διάστασης στις Ευρωπαϊκές πολιτικές συνοχής, αφού μόνο τότε θα έχει εξασφαλιστεί και μεθοδολογικά η αποτελεσματική εφαρμογή εκτός της πρόβλεψης των νησιωτικών πολιτών της Ε.Ε».

Την πρόταση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου να πραγματοποιηθεί η επόμενη Γενική Συνέλευση της επιτροπής Νήσων της CRPMστην Ρόδο, το δεύτερο τρίμηνο 2016, έκαναν δεκτή τα μέλη της Επιτροπής.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!