Στήριξη του Υπουργού Παιδείας στην πρωτοβουλία του Δ. Γάκη στη Βουλή για τα εκπαιδευτικά θέματα στη νησιωτική χώρα

Στήριξη του Υπουργού Παιδείας στην πρωτοβουλία του Δ.  Γάκη στη Βουλή για τα εκπαιδευτικά θέματα στη νησιωτική χώρα.

Η αναφορά του υπουργού έγινε στη συζήτηση που διεξήχθη την Πέμπτη 05.11.15 στην ολομέλεια της Βουλής και αφορούσε στην τροπολογία που κατάθεσαν οι τρεις βουλευτές σχετικά με τις μετεγγραφές φοιτητών από πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες κατοίκων νησιωτικών περιοχών.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε στην ομιλία του ο υπουργός, «…υπάρχει μια πρόταση για να αυξήσουμε τα κριτήρια για τις μεταγραφές και τα κριτήρια αυτά να αφορούν με μια μεγαλύτερη ευαισθησία, το νησιωτικό χώρο. Ξέρουμε τι σημαίνει νησιωτικός χώρος, ξέρουμε τι σημαίνουν στην κρίση που ζούμε τα προβλήματα που έχουν τα παιδιά στα νησιά. Θα την αντιμετωπίσουμε, θα την μελετήσουμε με ευαισθησία. Δεν μπορούμε να την κάνουμε αποδεκτή αυτή τη στιγμή. Δεν έχουμε μελετήσει το θέμα. Τα ζητήματα που αφορούν την εκπαίδευση στα νησιά, αυτήν την ευλογημένη ιδιομορφία που έχει η πατρίδα μας, τα αντιμετωπίζουμε με κόστος και καλά κάνουμε».

Ο Δημήτρης Γάκης, είχε αναφερθεί τεκμηριωμένα και με συγκεκριμένα επιχειρήματα για το θέμα της θεσμικής αλλά και ουσιαστικής στήριξης της Παιδείας στην ακριτική νησιωτική Ελλάδα στην τοποθέτησή του για τη στήριξη της τροπολογίας στις αρμόδιες επιτροπές του Κοινοβουλίου. «Χρειάζονται συγκεκριμένες ρυθμίσεις σε όλη την εκπαιδευτική διαδικασία, που να λαμβάνουν υπόψη τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες του Αρχιπελάγους και τις ανάγκες των κοινωνικά ευαίσθητων πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα στις νησιωτικές περιοχές», είχε πει ο βουλευτής Δωδεκανήσου.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του υπουργού, ο Δημήτρης Γάκης σημείωσε: «Σημαντική και χρήσιμη η σημερινή ανταπόκριση της κυβέρνησης στη Βουλή για τα προβλήματα των νησιών μας στον τομέα της παιδείας. Ένα ακόμα βήμα που θα οδηγήσει σύντομα στις θεσμικές μεταρρυθμίσεις που δεσμευτήκαμε απέναντι στον Ελληνικό λαό, με λύσεις που θα επιτρέψουν τη λειτουργία δομών εκπαίδευσης σε κάθε δυνατό επίπεδο σε κάθε νησί. Έτσι μόνο θα κρατήσουμε τα νησιά μας ζωντανά πληθυσμιακά και με δυνατότητα προσφοράς στη χώρα».

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

-.-


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!