ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ: ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ Η «ΡΑΧΟΚΟΚΚΑΛΙΑ» ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος παρέστη στην εκδήλωση που διοργάνωσε στη Ρόδο η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Δωδεκανήσου με το Ι.Μ.Ε. Γ.Σ.Β.Ε.Ε. (Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων - Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος) παρουσία των προέδρων τους κ. Νίκου Τσούλλου και του κ. Γιώργου Καββαθά αντίστοιχα καθώς και του κ. Γιάννη Πάππου, προέδρου του Εμπορικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου το βράδυ της 9.11.2015 με θέμα «Τοπική Ανάπτυξη με αύξηση της απασχόλησης και τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις στο Επίκεντρο - Ο Ρόλος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ν. Δωδεκανήσου».

Στο χαιρετισμό του ο κ. Κόκκινος επισήμανε τα εξής:

«Είναι σημαντικό στη δύσκολη εποχή που ζούμε να πραγματοποιούνται με επιτυχία συλλογικές διαδικασίες όπως η αποψινή. Είναι σημαντικό να συζητάμε, να στοχεύουμε και να επιδιώκουμε με σύνθεση απόψεων το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να ανακαλύπτουμε τις ευκαιρίες που υπάρχουν και να τις χρησιμοποιούμε ως εργαλείο αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης. Δυστυχώς το τελευταίο χρονικό διάστημα ο κόσμος των ΜμΕ βρίσκεται στη διαρκή αβεβαιότητα και σε συνεχή διωγμό. Αντί να έχει κίνητρα από την Πολιτεία, δέχεται ανελέητες φοροεπιδρομές που χτυπούν την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη και τις αφανίζουν. Δυστυχώς οι κυβερνώντες δεν έχουν αντιληφθεί ότι ο κόσμος των ΜμΕ αποτελεί τη ραχοκοκκαλιά της πραγματικής οικονομίας. Κάθε μέρα βάζουν λουκέτο επιχειρήσεις και άνθρωποι οδηγούνται στην ανεργία. Η αδυναμία στήριξής τους από τα κονδύλια του Ε.Σ.Π.Α. που εκπνέει αλλά και η έλλειψη προγραμματισμού που διαφαίνεται στο νέο Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης (Σ.Ε.Σ. - νέο Ε.Σ.Π.Α. 2014 - 2020) γεμίζει όλους μας ανησυχία και καλούνται κυβέρνηση και δανειστές να σταματήσουν την πολιτική που γεννά ασφυξία στην αγορά και νέα αδιέξοδα.

Είναι εθνική ανάγκη να δημιουργηθεί κοινωνική συμμαχία ώστε οι ενεργοί πολίτες και οι άνθρωποι της καθημερινής προσπάθειας και του μόχθου -όπως είναι αυτοί των ΜμΕ- να προχωρήσουν σε αλληλοενημέρωση με τη στήριξη των οργανώσεών τους, να κάνουν κοινωνούς στις θέσεις τους το σύνολο των πολιτών και με αγώνες και διαρκή προσπάθεια να ανοίξουν τις πόρτες που είναι ερμητικά κλειστές εκείνων των πολιτικών που αγνοούν τη δύσκολη διαβίωση του επιχειρηματικού κόσμου. Τα προβλήματα πιέζουν και θέλουν λύσεις. Ο επιχειρηματικός κόσμος και ιδιαίτερα της Δωδεκανήσου γίνονται καθημερινά δέκτες αρνητικών πρακτικών (αύξηση Φ.Π.Α., γραφειοκρατία, φόροι κ.λπ.). Είναι η ώρα για αφύπνιση και για ανατροπή πολιτικών που οδηγούν στην οπισθοδρόμηση. Η προσπάθεια και η ελπίδα (λέξη που δυστυχώς προκλητικά την εκμεταλλεύονται οι λαϊκιστές) είναι αυτές που θα κρατήσουν ζωντανό το όραμά μας και θα βοηθήσουν να υλοποιηθούν οι προσδοκίες μας.

Αξιοποίηση των ευκαιριών για χρηματοδοτήσεις, επένδυση στην καινοτομία και διεκδίκηση των δικαιωμάτων του επιχειρηματικού κόσμου είναι οι άξονες στους οποίους πρέπει να κινηθούμε.»


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!