Περισσότεροι αυστριακοί συνταξιούχοι την άνοιξη στη Ρόδο

Φωτογραφίες Κλίκ στην κάθε φωτό για μεγένθυνση!

Την πρέσβη της Αυστρίας στην Ελλάδα κ. Andrea  Ιkic-Bohm, δέχτηκε στο γραφείο του ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος στο πλαίσιο των στενών και θερμών σχέσεων των δύο λαών.

Την πρέσβη συνόδευε ο πρόξενος της Αυστρίας στη Ρόδο κ. Σάββας Παπαγεωργίου και η συζήτηση που διεξήχθη αφορούσε κυρίως την περαιτέρω συνεργασία των δύο πλευρών τόσο για την οργάνωση των διακοπών των συνταξιούχων της Αυστρίας που επισκέπτονται την άνοιξη το νησί μας, όσο και την συνεργασία σε δράσεις του δήμου που αφορούν τον πολιτισμό.

Η κ. Ikic-Bohm ζήτησε συγκεκριμένα να ενημερωθεί για δράσεις στις οποίες θα μπορούσε και η πρεσβεία της Αυστρίας να συμμετάσχει,  γεγονός που ανέλαβε ήδη ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ κ. Σέργιος Αιβάζης ο οποίος  ήταν παρών στη συνάντηση.

Αξίζει να τονιστεί ότι  οι «ανοιξιάτικες συναντήσεις»  των Αυστριακών συνταξιούχων στη Ρόδο αναμένεται κατά το μήνα Απρίλιο του 2016 να έχουν ακόμη μεγαλύτερη προσέλευση  ενώ από τη συνάντηση προέκυψε  και η συμμετοχή της αυστριακής πρεσβείας σε θέματα ψυχαγωγίας των Αυστριακών επισκεπτών  κατά το διάστημα αυτό.

Ο δήμαρχος δήλωσε την ιδιαίτερη χαρά του που επισκέπτεται για πρώτη φορά το νησί μας η πρέσβης με την οποία συνομίλησε στη γλώσσα της, ενημερώνοντάς την για θέματα που απασχολούν το δήμο με δεδομένο ότι  η φίλη χώρα ακολουθεί  προηγμένες τεχνολογίες  από χρόνια στα θέματα αυτά.  Μίλησε συγκεκριμένα για το ενδιαφέρον του για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλει ο δήμος για τη βελτίωση της διαχείρισης των απορριμμάτων.

«Στόχος μας είναι η αναβάθμιση  της  εικόνας  του νησιού , υπογράμμισε ο δήμαρχος προσθέτοντας ότι ο δήμος Ρόδου στον οποίο ανήκει το μεγαλύτερο μέρος της δημόσιας περιουσίας του νησιού θα αναζητήσει επενδυτές για τα ακίνητά του στο πλαίσιο της τουριστικής ανάπτυξης».

Η  αυστριακή πρέσβης δήλωσε υποστηρίκτρια της προσπάθειας της Ρόδου να γίνει Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το έτος 2021 και πρότεινε τη συνεργασία των δύο πλευρών με τις πόλεις της Αυστρίας που στο παρελθόν κέρδισαν τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.  


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!