Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γ. Χατζημάρκου με την αν. υπουργό Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γ. Χατζημάρκου με την αν. υπουργό Τουρισμού, με φόντο τις εξελίξεις στην Αίγυπτο – Πλάνο επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου του 2016.

Συνάντηση εργασίας  με την αναπληρώτρια Υπουργού Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά και την νέο Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Τρυφωνόπουλο είχε την Δευτέρα, στο Υπουργείο Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Βασικό θέμα προς συζήτηση απετέλεσε η χάραξη της στρατηγικής προσέγγισης της ρωσικής αγοράς, μετά τις ανακατατάξεις που δημιουργεί στον τουριστικό χάρτη της ευρύτερης περιοχής το κλείσιμο της Αιγύπτου για τους Ρώσους.

Στόχος της υπό χάραξη στρατηγικής είναι η Ελλάδα να αποσπάσει σημαντικό μερίδιο από το κενό που δημιουργείται και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει διεκδικώντας πρωτεύοντα και καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση του στρατηγικού πλάνου που θα διαμορφωθεί και στις κινήσεις που θα ακολουθήσουν  στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Στην συνάντηση εργασίας διερευνήθηκαν επίσης ο τρόπος και η μορφή συνεργασίας του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και της Περιφέρειας, με σκοπό την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου κατά τους μήνες Μάρτιο – Απρίλιο και Οκτώβριο Νοέμβριο του 2016,  τον καθορισμό των αγορών – στόχων και των επαφών που θα ακολουθήσουν.

Το μήνυμα που βγήκε από την συνάντηση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού είναι μόνο μέσα από την συνεργασία και την συλλειτουργία, χωρίς ανταγωνισμούς και αλληλεπικαλύψεις,  μπορούν να χαραχθούν οι πιο αποτελεσματικές πολιτικές, για τον μοναδικό τομέα που στηρίζει σθεναρά την ελληνική οικονομία. Τον τομέα του τουρισμού που, όσο ευαίσθητος κι αν είναι στις διεθνείς εξελίξεις, άλλο τόσο προσφέρει δυνατότητες, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχουν τα αντανακλαστικά, η ταχύτητα και η ευελιξία για την αξιοποίησή τους. 


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!