ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΦΟΡΟ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ

Θέμα: «Επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί»

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Σας μεταφέρουμε τις έντονες διαμαρτυρίες και την μεγάλη δυσαρέσκεια των παραγωγών οίνου της Δωδεκανήσου για την απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει ειδικό φόρο ύψους 40 λεπτών ανά φιάλη του ενός λίτρου ως ένα από τα βασικά ισοδύναμα για την αναστολή της φορολόγησης με 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Μετά την βόμβα στα θεμέλια της τοπικής μας οικονομίας με την αψυχολόγητη αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ αρχικά στη Ρόδο και την συνέχεια στα υπόλοιπα μας νησιά έρχεται το τελειωτικό κτύπημα σε έναν από τους πιο εξελίξιμους τομείς της Δωδεκανησιακής οικονομίας, την παραγωγή οίνου, που έχει πετύχει διεθνή αναγνώριση για τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά.

Αποτελεί πραγματικά παράδοξο η κυβέρνηση να συνεχίζει να πλήττει τους πλέον κερδοφόρους και σημαντικούς τομείς της τοπικής μας οικονομίας και την ανταγωνιστικότητα τους.

 Μετά την απόφαση κατάργησης του καθεστώτος των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ  το οποίο έχει ήδη πλήξει την ανταγωνιστικότητα της τουριστικής βιομηχανίας καθώς και τη καθημερινότητα των κατοίκων μας, αποφασίστηκε η επιβολή ενός ακόμη παράλογου φόρου, που καμία οινοπαραγωγός χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και στον κόσμο ολόκληρο δεν τόλμησε να επιβάλλει  στα κρασιά της.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία έρευνας για την παραγωγή αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ο φόρος με 40 λεπτά στο λίτρο υπερβαίνει ακόμη και την τιμή διάθεσης των κρασιών στην εγχώρια και διεθνή αγορά από τους παραγωγούς στη Δωδεκάνησο.

Στόχος μας είναι να μειωθούν δραματικά οιεξαγωγές των τοπικών κρασιών;

Δεδομένου ότι είναι αδυσώπητος ο ανταγωνισμός τιμών που επικρατεί στις παγκόσμιες αγορές, ακυρώνοντας όλες τις προσπάθειες των τοπικών επιχειρήσεων για εξωστρεφή ανάπτυξη των προϊόντων τους, θα οδηγηθούν στο κλείσιμο και θα οδηγήσουν ένα μεγάλο αριθμό απασχολουμένων στον τομέα αυτό στην ανεργία, ενώ παράλληλα θα έχουμε μείωση της κατανάλωσης με παράλληλη μείωση των προσδοκώμενων φορολογικών εσόδων και ενίσχυση της παραοικονομίας.

Κύριοι Υπουργοί,

Παρακαλούμε θερμά έστω και την τελευταία στιγμή να αναθεωρήσετε την απόφασή σας αυτή για επιβολή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί γιατί οι επιπτώσεις θα είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικές όχι μόνο για τον κλάδο αλλά και για την Εθνική μας οικονομία.

Αναμένουμε τη θετική σας ανταπόκριση.

 

 

    Με εκτίμηση

            Γιάννης Πάππου

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!