Λαϊκή Συσπείρωση για την συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Κω

Παρακολουθήσαμε την τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου με θέμα το προσφυγικό ...

Η Λαϊκή Συσπείρωση εξ αρχής και με ξεκάθαρο τρόπο κατέθεσε τις θέσεις και τις προτάσεις της που σχετίζονται με το διαρκώς εντεινόμενο αυτό ζήτημα.

Το καλύτερο για όλους θα ήταν κανένας Σύρος,Αφγανός ,Πακιστανός,Ιρακινός ή ακόμη Έλληνας να μην αφήνει την χώρα ,την οικογένεια και το σπίτι του.

Αυτό όμως δεν είναι εφικτό όταν απειλείται η ζωή του είτε από βόμβες είτε από την πείνα και εξαθλίωση.

Ο ξεριζωμός ,η ανεργία, η φτώχεια έχουν αίτια.

Υπάρχουν ευθύνες τις οποίες ο Δήμαρχος ούτε στην προχτεσινή συνεδρίαση  είπε.

Όχι γιατί δεν τις γνωρίζει .

Οι ευθύνες  εφαρμογής  αυτής της πολιτικής  που γεννά την προσφυγιά,την ανεργία και την φτώχεια  αποκαλύπτουν τις ομοιότητες μεταξύ  των  πολιτικών  Ε.Ε-συγκυβέρνησης και Δήμων.

Όλοι  τους συμφωνούν  στην δημιουργία hotspot

Α) Ο Δήμος συμφωνεί να γίνει οπουδήποτε αρκεί να είναι  εκτός νησιού!

Β) Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συμφωνεί να γίνει οπουδήποτε και μάλιστα ψάχνει νέους εύηχους τίτλους αντί αυτόν του hotspot

Γ) Η ΕΕ προωθεί την δημιουργία hotspot  καθώς εξυπηρετεί τις πολιτικές της αρχές και δομές

Όλοι λοιπόν συμφωνούν να διαχειριστούν τους «μικροδιάβολους» που εισέρχονται στην χώρα  αναγκαστικά προκειμένου να συνεχίσουν το αβέβαιο ταξίδι τους αφού πρώτα τους «κοιτάξουν στα δόντια» και επιλέξουν αυτούς που θα τους φανούν χρησιμότεροι. Π.χ. αφήνουν τους Σύρους που είναι νέοι και εκπαιδευμένοι έτοιμο εργατικό εξειδικευμένο δυναμικό για τις βιομηχανίες της Γερμανίας και στο πέρασμά τους ξοδεύουν κιόλας τα χρήματά τους.

Οι υπόλοιποι θα κρατούνται στους τόπους εισόδου και θα επαναπροωθούνται  στις χώρες που έφυγαν για να γλιτώσουν από την ανεργία ,την φτώχεια , τις επιθέσεις κ.α

Η Δημοτική Αρχή δια μέσου του Δημάρχου συνεχίζει να χρησιμοποιεί τις ίδιες ξενοφοβικές και ρατσιστικές εκφράσεις και τόνους   αξιοποιώντας το προσφυγικό ,που δεν επιδιώκει να λύσει , για φταίχτη για όλα τα κακά που συμβαίνουν στον επιχειρηματικό κόσμο και κυρίως στον τουρισμό, πετώντας εύκολα από πάνω του τις δικές του ευθύνες.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ανησυχεί ιδιαίτερα  από τις επικίνδυνες διεθνής εξελίξεις, ιδιαίτερα μετά  τις τρομοκρατικές επιθέσεις οι οποίες πάντα χρησιμοποιούνται από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις  για να εντείνουν τα μέτρα καταστολής και να δικαιολογήσουν νέες επεμβάσεις ,άρα όξυνση του μεταναστευτικού.

Με ιδιαίτερη ανησυχία παρακολουθούμε την επιρροή  και στον κλάδο του τουρισμού ,μιας που οι χιλιάδες εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι  σε αυτόν και σε άλλους «γειτονικούς» κλάδους  είναι αυτοί που πληρώνουν  ακριβά και την ανάπτυξη όσο και την ύφεση του.

Τέλος ,όποια απόφαση και να πάρει η Δημοτική Αρχή –συνεπικουρούμενη από ορισμένα τοπικά μέσα και παράγοντες – όσα ψηφίσματα και να εκδώσει ,όσες συναντήσεις και να κάνει με επίσημους ή ανεπίσημους, για να μην δημιουργηθεί hotspot στο νησί μας ,δεν μπορεί να εμποδίσει  τους  πρόσφυγες και μετανάστες να βουτούν στην θάλασσα  με κίνδυνο ακόμη και να πνιγούν προκειμένου να σωθούν.

Οι απαράδεκτες εικόνες του καλοκαιριού ,όσο και οι τωρινές με ανθρώπους σε σκηνές όταν οι καιρικές συνθήκες δεν είναι κατάλληλες, χωρίς  υποδομές υγιεινής, χωρίς νερό και ασφάλεια,οι αντιδραστικές και ξενοφοβικές  δηλώσεις του Δημάρχου, δεν αποτελούν την καλύτερη διαφήμιση  για τον 4ο τουριστικό προορισμό,σύμφωνα με την δική του ορολογία και επιχειρηματολογία, ούτε  προκαλεί το θετικό ενδιαφέρον  των  μελλοντικών τουριστών να επισκεφτούν τον  τόπο μας, που οι κάτοικοί του-ευτυχώς- σε αντίθεση  με την Δημοτική Αρχή έδειξε και δείχνει με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους.

Αντί λοιπόν τις κορώνες   και  τον «τσαμπουκά» που μπορεί να δημιουργούν εντύπωση  χωρίς όμως να «σπάνε τα αυγά για να γίνει ομελέτα», το κριτήριο που είναι χρήσιμο για να βγουν και τα σωστά συμπεράσματα ως προς τι εξυπηρετεί ο  Δήμος  και όσοι υποστηρίζουν τις θέσεις του, για την Λαϊκή Συσπείρωση είναι:

Στηρίζει ή όχι  την πολιτική που αποφασίζει να εφαρμόσει η ΕΕ για το προσφυγικό που σημαίνει νέες συγχρονισμένες επεμβάσεις  και πόλεμο δηλαδή νέες προσφυγικές ροές;

Στηρίζει ή όχι τις συνθήκες Σένγκεν  και Δουβλίνου που εγκλωβίζουν χιλιάδες ανθρώπους στην Ελλάδα

Στηρίζει ή όχι την δημιουργία hotspot;

Η Λαϊκή Συσπείρωση παλεύει για:

-Τη διευκόλυνση της ασφαλούς μετακίνησης των ανθρώπων αυτών στα σύνορα για να απελευθερωθούν  πρόσφυγες και μετανάστες από τα νύχια των δουλεμπορικών κυκλωμάτων.

-Την κατάργηση των κέντρων διαλογής (hot-spots) και των καταυλισμών καταναγκαστικής συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών, απαιτώντας από την κυβέρνηση να εξασφαλίσει την απευθείας μεταφορά τους από τα νησιά στις χώρες τελικού προορισμού τους, με ευθύνη και χρηματοδότηση της ΕΕ και του ΟΗΕ.

-Την κατάργηση του Κανονισμού του Δουβλίνου και για τη διευκόλυνση της απευθείας μετακίνησης των προσφύγων και μεταναστών στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους.

-Την εξασφάλιση και δημιουργία αξιοπρεπών και υγιεινών, προσωρινών χώρων υποδοχής, καταγραφής και φιλοξενίας, με ευθύνη των ελληνικών αρχών και όχι των διαφόρων ΜΚΟ που λυμαίνονται τον τομέα της αλληλεγγύης.

-Την κατάργηση του Frontex και την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, σε σύγκρουση με τα μονοπώλια και τις διακρατικές λυκοσυμμαχίες τους που μόνο δεινά προκαλούν στους λαούς.

-Να εξασφαλιστεί συνολικότερα ο αναγκαίος εξοπλισμός και προσωπικό όπως επίσης και όλα τα μέσα για την απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών που σχετίζονται με τη διάσωση, την υποδοχή, την καταγραφή - ταυτοποίηση, τη διαμονή, τη σίτιση, τη μετακίνηση και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και πρόνοια των προσφύγων.

-Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, να μην παράσχει κανενός είδους διευκόλυνση και να απεμπλακεί από αυτές η χώρα μας.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!