Κίνδυνος διάσπασης στη ΝΔ μετά τον διασυρμό των εκλογών

Έντονος προβληματισμός στη ΝΔ μετά το φιάσκο της αναβολής των εκλογών. Πολλοί μιλούν για κίνδυνο διάσπασης, στο τραπέζι και η παραίτηση Μεϊμαράκη.

Σε φάση έντονης περιδίνησης εισήλθε η Νέα Δημοκρατία που εμφανίζει εικόνα διάλυσης μετά την αναβολή των εσωκομματικών εκλογών και το φιάσκο που υπήρξε με την αδυναμία τόσο της εταιρείας που ανέλαβε την μηχανοργάνωσή τους, όσο και με τη διοίκηση του κόμματος και της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής.

Στο τραπέζι έχει πέσει πλέον και η παραίτηση του ίδιου του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, κυρίως από την πλευρά των συνυποψηφίων του, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο ακόμη και να οριστεί μεταβατικός πρόεδρος. Πιθανή και η σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας εντός της εβδομάδας. 

Οι συνεργάτες του σημερινού προέδρου επιρρίπτουν τη βασική ευθύνη στο γραμματέα Α. Παπαμιμίκο, αλλά αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο της παραίτησης Μεϊμαράκη, ως μία από τις πιθανές λύσεις που θα μπορούσαν να εκτονώσουν την κατάσταση. 

Η συντηρητική παράταξη από το πρωί της Κυριακής, οπότε και το ηλεκτρονικό σύστημα, όχι απλά…«έπεσε» όπως ήταν ο φόβος πολλών, αλλά ουδέποτε δούλεψε, μπήκε σε τροχιά μεγάλης περιόδου εσωστρέφειας και κανείς δεν ξέρει εάν θα υπάρξουν και πότε φυγόκεντρες δυνάμεις. 

Το σίγουρο όμως είναι ότι, η Ν.Δ. μετά το σημερινό Βατερλό, επιδεινώνει η ίδια την δημόσια εικόνα της, αναδεικνύεται θέμα πολιτικής αξιοπιστίας και έλλειψης εμπιστοσύνης από την πλευρά των πολιτών για το κατά πόσο μπορεί να αναλάβει εκ νέου εάν χρειαστεί τις ευθύνες για τη διακυβέρνηση της χώρας. 

Όλοι γνωρίζανε ότι το σύστημα δεν λειτουργούσε από χθες το απόγευμα και κανείς δεν έκανε την παραμικρή προσπάθεια ώστε να υπάρξει πρόνοια για να λειτουργήσει, ενώ τα σήματα είχαν φθάσει. Το κρίσιμο στοιχείο όμως είναι ποιος ευνοείται από την σημερινή αναβολή της διαδικασίας ή ποιος ήθελε να μην γίνει η εκλογική διαδικασία. Και αυτό διότι υπήρχαν πολλές ενδείξεις ότι η συμμετοχή θα ήταν μεγάλη στις προγραμματισμένες εκλογές. 

Η απειλή της διάσπασης

Η κρίση είναι παρούσα στη ΝΔ και πολλά ιστορικά στελέχη προκρίνουν ότι το κόμμα είναι προ των πυλών μιας ακόμα διάσπασης με ότι αυτό σημαίνει για την παρουσία της συντηρητικής παράταξης, είτε ενιαίας είτε πολυδιασπασμένης στις ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις.

Κορυφαία στελέχη της ΝΔ όπως οι πρώην Πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, ο κοινοτικός επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος και η Ντόρα Μπακογιάννη εμφανίζονται έντονα προβληματισμένοι για τις εξελίξεις, καθώς βλέπουν την παράταξη να σπαράσσεται. 

Τα μηνύματα που φθάνουν είναι πολύ ανησυχητικά για την πορεία της ΝΔ και ήδη προεξοφλείται πως δεν μπορούν να συμβιώσουν όλοι και όλες στο ίδιο κόμμα το επόμενο διάστημα. 

Άγνωστα τα επόμενα βήματα

Ουδείς γνωρίζει ακόμα εάν θα γίνουν και πότε οι εκλογές για την ανάδειξη νέου αρχηγού που αναβλήθηκαν. Ουδείς γνωρίζει ακόμα εάν θα συμμετάσχουν στην κούρσα και οι τέσσερις υποψήφιοι.Ουδείς γνωρίζει εάν θα αλλάξουν οι όροι της διαδικασίας. Ουδείς γνωρίζει πότε και υπό ποιες συνθήκες θα συνεδριάσουν τα όργανα του κόμματος και κυρίως εάν θα βρεθούν στο ίδιο τραπέζι οι τέσσερις διεκδικητές της εξουσίας για να βρουν λύση στο πρόβλημα. 

Επίσης κανείς δεν γνωρίζει εάν θα παραιτηθεί από την θέση του προέδρου ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης που είναι και ταυτόχρονα υποψήφιος, αν και το ζητούν ήδη δυο συνυποψήφιοί του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Από το επιτελείο του Βαγγ. Μεϊμαράκη επιμένουν ότι δεν παραιτείται από τη θέση του προέδρου, αλλά αυτό μένει να φανεί έως το τέλος.

Την ίδια στιγμή οι δυο υποψήφιοι, Απ. Τζιτζικώστας και Άδωνις Γεωργιάδης ζητούν οι εκλογές να γίνουν την προσεχή Κυριακή, 29 Νοεμβρίου, ενώ ο Κυρ. Μητσοτάκης πρότεινε να οριστεί μεταβατική πρόεδρος η Μαριέττα Γιαννάκου, που είναι θετική, ώστε να διασφαλίσει να διεξαχθούν κανονικά οι εκλογές.Πάντως οι ευθύνες πολλών είναι δεδομένες για το σημερινό φιάσκο της Ν.Δ.

Πέρα από τις μεγάλες αδυναμίες της εταιρείας να φανεί συνεπής στις συμβατικές της δεσμεύσεις, αναδεικνύονται οι τεράστιες ευθύνες της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, στην οποία προεδρεύει ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, ως γραμματέας της ΝΔ, τα μέλη της, μεταξύ των οποίων και βουλευτές, όπως οι Γιάννης Τραγάκης, Βαγγέλης Μπασιάκος, Γιάννης Πλακιωτάκης και Θανάσης Δαβάκης, αλλά και οι συμμετέχοντες εκπρόσωποι των τεσσάρων υποψηφίων, αλλά και η κεντρική διοίκηση του κόμματος. 

Λίγο πριν την παραίτηση Παπαμιμίκου

Επί της ουσίας βρισκόμαστε και ένα βήμα πριν από την παραίτηση του γραμματέα της ΝΔ, αν και ακόμα δεν έχουν επιβεβαιωθεί σχετικές φήμες. Ακόμη υπάρχουν και πληροφορίες ότι έως το βράδυ θα υπάρξουν και καταγγελίες, ότι το σύστημα της ΝΔ, δηλ. ο μηχανισμός του κόμματος κατά κύριο λόγο στήριζε τον Βαγγ. Μεϊμαράκη και ένα άλλο τμήμα τον Απ. Τζιτζικώστα. 

Το ζητούμενο για πολλούς είναι να μην ενταθεί η σύγκρουση και να πέσουν οι τόνοι και ήδη αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες ώστε να γίνει πολιτική διαχείριση και να αποφορτιστεί η κατάσταση. Σύμφωνα με πληροφορίες του thetoc.gr υπάρχει και κίνηση βουλευτών και στελεχών προς τον Κ. Καραμανλή ώστε να αναλάβει πρωτοβουλίες για να παρέμβει και να περισωθεί η τιμή της Ν.Δ. 

πηγή: http://www.thetoc.gr/


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!