ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Το Υπουργείο διαθέτει 6 κινητές μονάδες ΚΤΕΟ. Μία να διατεθεί για την εξυπηρέτηση των πολιτών στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου»

«Το Υπουργείο διαθέτει 6 κινητές μονάδες ΚΤΕΟ. Μία από αυτές πρέπει να διατεθεί για την εξυπηρέτηση των πολιτών στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου»

Έντονα επικριτικός απέναντι στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, είναι ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με αφορμή την απάντηση του Υπουργού, κ. Σπίρτζη, στην Ερώτηση που είχε καταθέσει για την εξυπηρέτηση των πολιτών στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, που δεν διαθέτουν ΚΤΕΟ.

Ο κ. Κόνσολας είχε επισημάνει ότι μετά την παρέλευση της προθεσμίας παράτασης που είχε δοθεί, προκειμένου να περάσουν τα οχήματά τους από τεχνικό έλεγχο, οι κάτοικοι αυτών των νησιών βρίσκονται υπό την απειλή προστίμων και κυρώσεων.

Θα πρέπει να μετακινηθούν σε μεγαλύτερα νησιά που διαθέτουν ΚΤΕΟ, με ό,τι αυτό σημαίνει σε οικονομικό κόστος αλλά και απώλεια χρόνου. Παράλληλα, για κάποιους κατοίκους νησιών, όπως η Κάρπαθος και η Κάσος, είναι αδύνατη και η αυθημερόν επιστροφή στο νησί τους, αφού δεν υπάρχουν δρομολόγια.

Η απάντηση που δόθηκε από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στην Ερώτηση του κ. Κόνσολα, επιβεβαιώνει την έλλειψη διάθεσης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι νησιώτες.

Ουσιαστικά, γίνεται μια αναφορά και επίκληση του θεσμικού και κανονιστικού πλαισίου για τον τεχνικό έλεγχο οχημάτων, χωρίς να αναλαμβάνει καμία δέσμευση ή πρωτοβουλία λύσης του προβλήματος η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

Και όλα αυτά, ενώ στις 31-12-2015 λήγει η παράταση, για την υποχρέωση τεχνικού έλεγχου οχημάτων, που είχε δοθεί για όσα νησιά δεν διέθεταν ΚΤΕΟ.

O Μάνος Κόνσολας με επιστολή του προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, ζητά να διατεθεί η μία από τις έξι κινητές μονάδες που διαθέτει το Υπουργείο για την εξυπηρέτηση των πολιτών των νησιών του Αιγαίου, που δεν διαθέτουν ΚΤΕΟ.

Σε δήλωσή του, ο Μάνος Κόνσολας, τονίζει:

«Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών δεν αντιλαμβάνεται την ιδιαιτερότητα που χαρακτηρίζει τις νησιωτικές περιοχές ή κάνει πως δεν καταλαβαίνει.

Προφανώς, θέλει να αναγκάσει τους κατοίκους των μικρών νησιών του Αιγαίου να υποβληθούν σε τεράστια, για την εποχή έξοδα, προκειμένου να μετακινηθούν οι ίδιοι και τα οχήματά τους σε μεγαλύτερα νησιά για να περάσουν από ΚΤΕΟ.

Το Υπουργείο, όμως, διαθέτει 6 κινητές μονάδες τεχνικού ελέγχου οχημάτων.

Μία από αυτές θα μπορούσε να διατεθεί για την κάλυψη των αναγκών των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, που δεν διαθέτουν ΚΤΕΟ.

Για να εξυπηρετούνται στον τόπο κατοικίας τους και να μη χρειάζεται να μετακινηθούν σε άλλα νησιά.

Απλά και αυτονόητα πράγματα».


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!