Λεβέντης: «Δεν θέλω να γίνω τσόντα σαν τον Καμμένο»!

Άνοιγμα Τσίπρα στον Βασίλη Λεβέντη - «Κατ' ιδίαν συνάντηση» με τον πρωθυπουργό για τα 9 σημεία της Ένωσης Κεντρώων προανήγγειλε ο κ. Λεβέντης.

Θετική διάθεση για συζήτηση επί της ουσίας του γράμματος των 9 σημείων βλέπει από τον πρωθυπουργός Αλέξη Τσίπρα ο Βασίλης Λεβέντης. Σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, με θέμα την επικείμενη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, ο Βασίλης Λεβέντης αρχικά δήλωσε πως η θεματολογία της συνάντησης θα είναι το προσφυγικό και το ασφαλιστικό ζήτημα.

Στη συνέχεια, ο Βασίλης Λεβέντης τόνισε πως με δική του πρωτοβουλία, ο Πρωθυπουργός του είπε πως θέλει να έχουν «κατ ιδίαν συνάντηση» για να του εκφράσει τις απόψεις του για τα 9 σημεία. Ο Αλέξης Τσίπρας εκμυστηρευτηκέ στον Βασίλη Λεβέντη πως όχι μόνο είναι ενήμερος για τα 9 σημεία, αλλά τα έχει μελετήσει και θέλει να τα συζητήσει.

Τα 9 σημεία αποτελούν τις θέσεις της Ένωσης Κεντρώων τις οποίες παρέδωσε ο Βασίλης Λεβέντης στο Αλέξη Τσίπρα. Κύριος στόχος τους είναι η μείωση των λειτουργικών εξόδων του Ελληνικού Κράτους για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων χωρίς υπερχρέωση των μέσων στρωμάτων.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, εάν διαπιστώσει πως υπάρχει σημαντική σύγκλιση απόψεων ως προς την εφαρμογή των 9 «προαπαιτουμένων», τότε είναι θετικός στο να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση Τσίπρα βάση χρονοδιαγραμμάτων, χωρίς να ζητάει σε αντάλλαγμα κάποιο υπουργείο, ή κυβερνητική θέση. Χαρακτηριστικά ο Βασίλης Λεβέντης δήλωσε πως «δεν θέλω να γίνω τσόντα σαν τον Καμμένο».

Τα 9 σημεία είναι:

1. Για την απόλυση από τη Βουλή υπαλλήλων που προσλήφθηκαν προκλητικά ως συγγενείς νυν και τέως βουλευτών

2. Για την επιστροφή στις υπηρεσίες όπου οργανικά ανήκουν, κάθε αποσπασμένου του δημοσίου, με ελάχιστες εξαιρέσεις

3. Για τη μείωση κατά 50% του μισθού όλων των αιρετών (από Πρόεδρο Δημοκρατίας, Πρωθυπουργό, υπουργούς, βουλευτές, δημάρχους, περιφερειάρχες, μητροπολίτες κ.α.)

4. Για την κατάργηση κάθε σύνταξη πέραν της μιας και την αφομοίωση όλων των συντάξεων σε μια, που δεν θα υπερβαίνει τα 1500 ευρώ

5. Για την αυστηρή απαγόρευση σε κάθε συνταξιούχο που λαμβάνει σύνταξη άνω των 1000 ευρώ μηνιαίως, να εργάζεται

6. Για τον μέσω ειδικού σχεδίου εντοπισμό, με αναδρομή σε βάθος 10ετίας έρευνα, όλων των αργόμισθων του Δημοσίου, των ΔΕΚΟ, και την απόλυσή τους, ώστε και το Δημόσιο να καθαρίσει και να επιβραβευτούν οι ευσυνείδητοι δημόσιοι υπαλληλοι

7. Για την κατάργηση συντάξεων όλων των χρηματισάντων σε όλα τα κρατικά αξιώματα αιρετών

8. Για την κατάργηση όλων των συντάξεων των εύπορων Ελλήνων με ορισμό ως ορίου προς τούτο, το εισόδημα από άλλες πηγές να είναι 3000 ευρώ μηνιαίως και άνω

9. Για τον ορισμό αμέσως του αριθμού των βουλευτών στους 200 από την επόμενη βουλή και την απαγόρευση να είναι βουλευτής κάποιος για περισσότερα από 12 έτη

πηγή: http://www.protothema.gr/


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!