Τσίπρας: Η Ελλάδα φυλάει τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Θέμα τεραστίων διαστάσεων, χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το προσφυγικό σε δήλωσή του στην ΕΡΤ3.

Καμία χώρα δεν θα μπορούσε να διαχειριστεί αυτό το θέμα μόνη της. Η μάχη της Ελλάδας είναι πολύπλευρη, στην αντιμετώπιση του προσφυγικού, είπε ο κ. Τσίπρας που τόνισε την αποφασιστικότητα της ελληνικής πλευράς να μη μείνει στη θέση του παθητικού παρατηρητή, αλλά να διεκδικήσει ενεργό ρόλο, όπως έχει κάνει ήδη, αναλαμβάνοντας σχετικές πρωτοβουλίες.

Στη δήλωσή του, η οποία γίνεται λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τη σημαντική σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας, την Κυριακή, για το προσφυγικό, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «η Ελλάδα δίνει μια πολύπλευρη μάχη για να αντιμετωπίσει το προσφυγικό ως κοινό ζήτημα όλων των ευρωπαϊκών χωρών, αλλά και των χωρών που γειτονεύουν με την εστία του πολέμου». Σημείωσε πως «η Ελλάδα υλοποιεί τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις για τη δημιουργία χώρων υποδοχής και ταυτοποίησης των προσφύγων», για να υπογραμμίσει: «παράλληλα όμως και η Ευρώπη θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η Ελλάδα φυλάει τούτη την ώρα τα σύνορα της ΕΕ». «Ούτε οι φράχτες ούτε η μετάθεση του προβλήματος από τη μια χώρα στην άλλη μπορούν να ανακόψουν τις ροές που ποροκαλεί ο πόλεμος και η φτώχια».

«Είμαστε λοιπόν αποφασισμένοι» συνέχισε ο κ. Τσίπρας «να μη μείνουμε στη θέση του παθητικού παρατηρητή. Η Ελλάδα διεκδικεί ενεργό ρόλο στην επίλυση του προβλήματος και έχει αναλάβει ήδη τις σχετικές πρωτοβουλίες», για να συμπληρώσει: «είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τη μάχη αυτή τόσο για τις θέσεις της χώρας μας όσο όμως και γαι τις ευρωπαϊκές ανθρωπιστικές αξίες».

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «έχουμε προειδοποιήσει την Ευρώπη ότι οι φράχτες και τα κλειστά σύνορα δεν μπορούν παρά να οδηγήσουν σε αδιέξοδο» και τόνισε πως «ο κίνδυνος για την Ευρώπη από την κατάργηση της ελεύθερης διακίνησης είναι πολύ σοβαρότερος και γι' αυτό επιβάλλεται μια αποτελσματική διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός επισήμανε ότι το προσφυγικό είναι ένα φαινόμενο τεραστίων διαστάσεων που καμία χώρα δεν θα μπορούσε να το διαχειριστεί μόνη της και τόνισε ότι «η Ελλάδα στα σύνορα της Ευρώπης τούτη την ώρα δίνει μάχη υπεράσπισης των ανθρωπίνων αξιών και της αλληλεγγύης».

«Την ώρα που γύρω μας ακούγονται ολοένα και δυνατότερα φαινόμενα απομονωτισμού και ξενοφοβίας, ο ελληνικός λαός, παρά τη βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση που ζει ο ίδιος, δίνει μαθήματα ευαισθησίας και ανθρωπιάς».

Πηγή: http://www.iefimerida.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!