Να ψηφιστεί άμεσα η νομοθετική ρύθμιση για την κάλυψη των κενών θέσεων σε αγροτικά και περιφερειακά ιατρεία νησιωτικών περιοχών

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Να ψηφιστεί άμεσα η νομοθετική ρύθμιση για την κάλυψη των κενών θέσεων σε αγροτικά και περιφερειακά ιατρεία νησιωτικών περιοχών από στρατεύσιμους γιατρούς που θα αμείβονται από το Υπουργείο Υγείας».

Νομοσχέδιο για την τοποθέτηση στρατεύσιμων γιατρών σε περιφερειακά και αγροτικά ιατρεία νησιωτικών και δυσπρόσιτων περιοχών, πρόκειται να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή, σύμφωνα με απάντηση του Υπουργού Υγείας, κ. Α. Ξανθού, σε Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου.

Στους συγκεκριμένους γιατρούς θα καταβάλλεται μισθός αγροτικού γιατρού από το Υπουργείο Υγείας.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας, στην Ερώτηση που κατέθεσε, είχε ζητήσει την άμεση θεσμοθέτηση του πλαισίου για την κάλυψη των κενών θέσεων γιατρών σε νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές με οπλίτες-γιατρούς.

Σε δήλωσή του, επισημαίνει:

«Η σχετική νομοθετική ρύθμιση θα πρέπει να έρθει και να ψηφιστεί άμεσα.

Είναι μία ρύθμιση που δεν επιφέρει κόστος στον προϋπολογισμό και μπορεί να δώσει άμεση λύση στα προβλήματα της δημόσιας υγείας σε νησιωτικές, ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές.

Ταυτόχρονα, όμως, πρέπει να ξαναδούμε το ζήτημα των κινήτρων στους γιατρούς που υπηρετούν στις νησιωτικές περιοχές.

Περιμένω, ακόμα, να μου απαντήσει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, στην πρόταση που είχα καταθέσει για τη σύγκληση της Επιτροπής προκειμένου να συζητηθούν τα 6 νέα κίνητρα που είχα προτείνει για τους γιατρούς που θα επιλέξουν να υπηρετήσουν σε νησιωτικές περιοχές αλλά και για την ενίσχυση των δομών δημόσιας υγείας, όπως:

- Η χορήγηση επιδόματος στέγης στους γιατρούς στις νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές.

- Η εκχώρηση θεσμοθετημένων πόρων στους μικρούς νησιωτικούς δήμους για την υποστήριξη της λειτουργίας των περιφερειακών ιατρείων.

- Δωρεάν εισιτήρια στους γιατρούς που υπηρετούν σε νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές αλλά και φορολογικές ελαφρύνσεις.

-  Επιπλέον μοριοδότηση για τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ.

- Παροχή δυνατότητας στους γιατρούς που θα υπηρετήσουν 18 μήνες σε νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές να ξεκινήσουν την ειδικότητα τους σε νοσοκομείο, εκτός επετηρίδας.

- Φορολογικές ελαφρύνσεις και απαλλαγές για ιδιώτες γιατρούς που θα επιλέξουν να ανοίξουν ιατρείο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε νησιωτικές περιοχές».


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!