Κατάθεση φακέλου υποψηφιότητας της Ρόδου, ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021

Φωτογραφίες Κλίκ στην κάθε φωτό για μεγένθυνση!

Κατατέθηκε σήμερα στο υπουργείο Πολιτισμού και στην αρμόδια Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο φάκελος υποψηφιότητας της Ρόδου, ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021. 

Την πρόταση της Ρόδου (BidBook) παρέδωσαν ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Τέρης Χατζηιωάννου, η συντονίστρια του γραφείου «Rhodes 2021 κα. Αλίκη Μοσχή και ο πρόεδρος της ΔΕΡΜΑΕ κ. Γιάννης Κούρτης. 

«Το αποτέλεσμα μιας επίπονης δουλειάς που έγινε εδώ και πολλούς μήνες, έπιασε το πρώτο λιμάνι. Το ταξίδι ξεκινά και θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα’ ναι μακρύ. Η Ρόδος φιλοδοξεί να επιβεβαιώσει τη θέση της αφενός ως προορισμός σημαίνουσας ιστορικής μνήμης και πνευματικής ανάπτυξης στις επιστήμες και τις τέχνες, και αφετέρου ως ένας κόμβος διάχυσης των ευρωπαϊκών ιδεωδών και ιδανικών για το μέλλον. Αυτή η υποψηφιότητα αφορά τόσο τη Ρόδο, όσο και την Ελλάδα και την Ευρώπη στην ολότητά τους. Αυτή τη στιγμή, ο κόσμος παρακολουθεί την Ευρώπη να παλεύει με τεράστια ζητήματα: μετανάστευση, προσφυγικό, θρησκευτικό δογματισμό και ακρότητες, κινδύνους κατακερματισμού, συγκρούσεις και οικονομίες πολλών ταχυτήτων. Είναι ανάγκη επιβεβλημένη η γηραιά ήπειρος να ανακτήσει την αξιοπιστία της ως κέντρο ισχυρής οικονομίας αλλά και ανθρωπιάς. Η Ευρώπη έχει αποτελέσει μια ήπειρο υπόδειγμα για την ειρήνη, τον διάλογο και την ελευθερία της έκφρασης, και η Ρόδος, με τον θεσμό της ΠΠΕ, φιλοδοξεί να ζωντανέψει και να αποδώσει αυτή την εικόνα» δήλωσε ο δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος.  

«Η Ρόδος καλείται να ανατρέψει την εικόνα που συνδέει την Ελλάδα με οικονομική διάλυση, εξαντλημένο κοινωνικό ιστό και χαμηλή αυτοεκτίμηση. Το δυναμικό πρόγραμμα της υποψηφιότητα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021 που ελπίζουμε ότι θα υλοποιηθεί στη Ρόδο, προσφέρεται για να δημιουργήσει μια νέα, θετική εικόνα για ολόκληρη τη χώρα ως κέντρο δημιουργικότητας» ανέφερε ο αντιδήμαρχος κ. Τέρης Χατζηιωάννου.  

«Η υποψηφιότητα της Ρόδου ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το έτος 2021 αφορά την τέχνη και το ανθρώπινο πνεύμα. Έχουμε επιλέξει την ιδέα του ταξιδιού ως μεταφορά για το μονοπάτι που οδηγεί στην αυτογνωσία, με συνοδοιπόρους πιο αλληλέγγυους και εμπνευσμένους πολίτες» υπογράμμισε η συντονίστρια του γραφείου υποψηφιότητας κα. Αλίκη Μοσχή.  

«Η ΔΕΡΜΑΕ στέκεται αρωγός στην προσπάθεια της Ρόδου, των Δωδεκανήσων για τη διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021. Η Ρόδος είναι μια πόλη, ένα νησί γεμάτο θησαυρούς, αποτέλεσμα και αμάλγαμα των ανθρωπιστικών, πνευματικών και γενικότερων πολιτισμικών της κατακτήσεων. Αυτό το ταξίδι μας κάνει όλους περήφανους» δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Γιάννης Κούρτης. 


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!