O Έπαρχος Καλύμνου επισκέφθηκε τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Δρίτσα

OΈπαρχος Καλύμνου επισκέφθηκε τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Δρίτσα προκειμένου να συζητήσει μαζί του, θέματα της αρμοδιότητας του, που απασχολούν τα νησιά μας. 

Ό Έπαρχος αναφέρθηκε στα προβλήματα ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών της Περιφερειακής μας Ενότητας  και ιδιαίτερα στα προβλήματα του νησιού της

Καλύμνου. Συζήτησε επίσης το θέμα της ασφάλειας των συνόρων  των  νησιών και ζήτησε να ληφθεί μέριμνα για την ενίσχυση των λιμεναρχείων και λιμενικών σταθμών των νησιών με προσωπικό και πλωτά μέσα .

Τέλος έθεσε το θέμα των ναύλων των πλοίων προς τα νησιά που είναι ιδιαίτερα υψηλά με αποτέλεσμα να επιβαρύνουν σημαντικά το κόστος ζωής των κατοίκων και να λειτουργούν ανασταλτικά στην τουριστική ανάπτυξη των νησιών. Επίσης ζήτησε να επεκταθεί η ρύθμιση που υπάρχει για  μειωμένη τιμή στα εισιτήρια για ττις πολύτεκνες οικογένειες και στις τρίτεκνες οικογένειες.

Ο Υπουργός κ. Δρίτσας άκουσε τα αιτήματα , δεσμεύτηκε  να τα εξετάσει με τις υπηρεσίες του και πρόσθεσε  ότι μπορεί να ανακοινώσει ότι όσον αφορά τα θέματα ασφάλειας των συνόρων  σύντομα θα είναι σε θέση να παραχωρήσει ένα τουλάχιστον πλωτό σκάφος .

Στη συνέχεια ο κ. Έπαρχος συναντήθηκε με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ κ.Τ. Κουίκ, τον οποίο ενημέρωσε για μια σειρά από επείγοντα προβλήματα των νησιών, όπως είναι το ακτοπλοϊκό ,το  προσφυγικό και τα θέματα λειτουργίας και στελέχωσης των μονάδων υγείας των νησιών μας. Ζήτησε επίσης να τεθεί σε λειτουργία ο αξονικός  τομογράφος που υπάρχει ανενεργός στο Νοσοκομείο της Λέρου.

Τέλος ο κ. Έπαρχος επισκέφθηκε τον Γενικό Γραμματέα Απόδημου  Ελληνισμού, κ. Μιχ.Κόκκινο,  με τον οποίο συζήτησε θέματα που απασχολούν τους Έλληνες του εξωτερικού , ενώ τόνισε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα  για να σταματήσει το μεταναστευτικό κύμα από την Ελλάδα σε χώρες του εξωτερικού . Τα νησιά είπε άρχισαν  να ερημώνουν ξανά , ότι με κόπο κτίστηκε επί χρόνια  γκρεμίζεται πολύ γρήγορα. Φεύγουν τα νέα παιδιά και αυτό  πρέπει να σταματήσει αμέσως , να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη των νησιών μας και κίνητρα στους νέους μας να μείνουν και να δημιουργήσουν στον τόπο τους. Στην συνάντηση  αυτή βρέθηκε επίσης με τον κ.Φλώρο  και τον κ. Παλαμπουγιούκ. Ο κ. Κόκκινος είπε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό μας σε κάθε προσπάθεια και θα συμβάλλει όπου μπορεί.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!