Ηλίας Καματερός: να εφαρμοστεί παντού το «φίλτρο» της νησιωτικότητας.

Με έμφαση στην εφαρμογή του «φίλτρου» της νησιωτικότητας για όλα τα νομοθετήματα της επόμενης περιόδου και στην ανάγκη ο Προϋπολογισμός να αφήνει αυτό το αποτύπωμα, για την αντιμετώπιση των ιδιαίτερων προβλημάτων στα νησιά, μίλησε ο Ηλίας Καματερός στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για την κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2016. 

Ο Δωδεκανήσιος βουλευτής ζήτησε τη δημιουργία παράλληλου προγράμματος για τα νησιά, που να αντιμετωπίζει προβλήματα της καθημερινότητας, παρά το στενό πλαίσιο δεσμεύσεων που έχουν επιβάλλει οι δανειστές-δυνάστες της χώρας.

Χαρακτηριστικά ζήτησε: κίνητρα επανένταξης στις ρυθμίσεις οφειλών, για επιχειρήσεις που απεντάχθηκαν σε περιοχές που έχουν πληγεί από το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στα νησιά με πληθυσμό μικρότερο των τριακοσίων κατοίκων αλλά και μέτρα για προσλήψεις κατά προτεραιότητα στα νησιωτικά νοσοκομεία, στα σχολεία και στις υποστελεχωμένες υπηρεσίες.

Χαρακτηριστικά ανέφερε την χρόνια έλλειψη παιδιάτρου στο Νοσοκομείο της Κω αλλά και το ότι το Πολεοδομικό Γραφείο Καλύμνου έχει μείνει με ένα υπάλληλο για όλα τα νησιά της Επαρχίας Καλύμνου, όπως επίσης το πρόβλημα των παιδιών από τους Αρκιούς που αδυνατούν να συνεχίσουν την εκπαίδευση μετά το Δημοτικό Σχολείο.

«…δε γίνεται να καταργούνται υπηρεσίες στα νησιά, όπως έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση» τόνισε ο Ηλίας Καματερός, συμπληρώνοντας ότι «…τα νησιά έχουν ιδιαιτερότητες που πρέπει να λαμβάνονται υπόψην».

Όσον αφορά στη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης τόνισε πως επαναλαμβάνουν ψέματα που κουράζουν το λαό, ενώ η από αριστερά κριτική που ασκούν στην κυβέρνηση επιβεβαιώνει την ηγεμονία των ιδεών της αριστεράς στην κοινωνία και το γεγονός ότι η αριστερά αγωνίζεται για τους αδύναμους.

Συμπλήρωσε όμως ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να χάσει αυτό το στοιχείο αλλά να συνομιλεί καθημερινά με το λαό και να εφαρμόσει το φιλολαϊκό της πρόγραμμα με το που θα ξεφύγει από τις δυσκολίες αυτής της περιόδου.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!