Επίκαιρη Ερώτηση Δ. Κρεμαστινού για το Λ.Σ. Δωδεκανήσου

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός, κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας Θεόδωρο Δρίτσα για την υποστελέχωση του Λιμενικού Σώματος Δωδεκανήσου. Στη συζήτησή της που έχει προγραμματιστεί από τη Βουλή για την Πέμπτη 10.12.15, επιπλέον των ζητημάτων που θίγονται στο κείμενο της Επίκαιρης, ο Υπουργός θα ερωτηθεί από τον Δ. Κρεμαστινό και για τους λόγους υποστελέχωσης του Λ.Σ. Δωδεκανήσου και ενίσχυσης των υπηρεσιών μόνο με μικρής χρονικής διάρκειας αποσπάσεις καθώς και για τα μέτρα υγειονομικής προστασίας των υπηρετούντων στην περιοχή.   Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης:

04.12.2015

Αρ. Πρωτ.: 249/4-12-15

 

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Θεόδωρο Δρίτσα

 

ΘΕΜΑ:  Υποστελέχωση Λιμενικού Σώματος Δωδεκανήσου

 

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αναδείχθηκαν με το μεταναστευτικό/προσφυγικό, είναι η φύλαξη των θαλασσίων συνόρων της χώρας, πράγμα που επανειλημμένα έχω επισημάνει στη Βουλή με ερωτήσεις και παρεμβάσεις. Σήμερα, το θέμα τίθεται και από πλευράς Ε.Ε. η οποία διαπιστώνει την ανεπαρκή φύλαξη των συνόρων και ζητά είτε συνδρομή της Τουρκίας είτε της Frontex.

Το πρόβλημα επιδεινώνει δραστικά η υποστελέχωση του Λ.Σ. Δωδεκανήσου, το οποίο ακόμα και μετά τη μείωση της οργανικής του σύνθεσης ούτε σήμερα πλησιάζει αριθμητικά την προβλεπόμενη στελέχωση. Είναι απορίας άξιο πώς με εμφανώς αυξημένη ευθύνη και φόρτο εργασίας υπάρχει υποστελέχωση τη στιγμή που –όπως πληροφορήθηκα- Λ.Σ. άλλων περιοχών (π.χ. Θεσσαλονίκη και Καβάλα) είναι υπερστελεχωμένα.

Δεδομένου ότι ο κ. Υπουργός είχε στην αρχή της πρώτης θητείας του αναφερθεί σε «χρόνιες αδράνειες» αλλά και δεδομένων των αυξανόμενων πιέσεων που δημιουργούνται στις υπηρεσίες από την ανάγκη διαχείρισης του ρεύματος εισερχομένων, στη δεύτερη πλέον θητεία του,

 

Ερωτάται:

  1. Υπάρχουν υπερστελεχωμένες υπηρεσίες στο Λ.Σ. και σε τι ποσοστό; Γιατί δεν εφαρμόζεται το ΠΔ 33/09 για την άρση του ανορθολογισμού στην κατανομή της δύναμης του Σώματος; Γιατί δεν διενεργούνται μεταθέσεις προς τα Δωδεκάνησα;

  2. Παρέχονται επαρκώς τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας και η υλικοτεχνική υποδομή στους λιμενικούς της Δωδεκανήσου;

         

Ο ερωτών βουλευτής

Δημήτριος Θ. Κρεμαστινός


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!