ΣΥΡΙΖΑ: Περί προσφυγικής πολιτικής και Hot Spots

Μετά την απόπειρα συστηματικής παραπληροφόρησης των συμπολιτών μας από μερίδα πολιτευτών ακροδεξιών αντιλήψεων, την ανακοίνωση της Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ Κω με την οποία όψιμα αντιτίθεται στη δημιουργία χώρου πρώτης υποδοχής και ταυτοποίησης προσφύγων (γνωστό και ως hotspot) στην Κω, με ενδιαφέρον διαβάσαμε και τις δηλώσεις της κας Βενετοκλή, η οποία ψεύδεται και παραπληροφορεί το Δωδεκανησιακό λαό σχετικά με την προσφυγική πολιτική της κυβέρνησης αλλά και της λειτουργίας των λεγόμενων hotspots.

Το πρώτο αυθόρμητο ερώτημα είναι αν αυτές οι απόψεις που εκφράζονται μέσω της Προέδρου της ΝΟΔΕ είναι προσωπικές ή αν εκφράζουν το σύνολο της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας. Απόψεις όπως αυτές θεωρούμε πως αποτελούν μειοψηφία στη Νέα Δημοκρατία, της οποίας η επίσημη θέση, τουλάχιστον όπως αυτή διατυπώθηκε πρόσφατα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, είναι υπέρ της δημιουργίας χώρων πρώτης υποδοχής και ταυτοποίησης προσφύγων σε 5 νησιά μας. Ίσως η κούρσα της διαδοχής και εκλογής νέου πρόεδρου της ΝΔ, έχει αλλάξει τις απόψεις αυτές και επικράτησαν ξανά οι ακροδεξιές κορώνες των Σαμαρά, Μπαλτάκου, Λαζαρίδη, Γεωργιάδη, Βορίδη, Τζιτζικώστα κά. Οψόμεθα…

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ενημερώσουμε όποιον δεν το γνωρίζει ή εσκεμμένα το αγνοεί για να πει ψέματα απευθυνόμενος στους συμπολίτες μας, πως πάγια θέση, πρόταση και επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η διαδικασία ταυτοποίησης και αίτησης ασύλου από τους πρόσφυγες προς την ΕΕ να γίνεται στο έδαφος της Τουρκίας, και να μετακινείται απευθείας στη χώρα επιλογής του.  Άλλωστε πρόσφατα τέθηκε από τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα στον Τούρκο ομόλογό του ως ευρωπαϊκή πρόταση, στην επίσκεψή του στη γείτονα χώρα. 

Το hotspotείναι ένας χώρος ο οποίος στόχο έχει να διευκολύνει, με ανθρώπινο πρόσημο, τη διαδικασία υποδοχής και ταυτοποίησης των προσφύγων για τις 2-3 μέρες που απαιτείται, τόσο για τους πρόσφυγες που θαλασσοδέρνονται καθημερινά στις θάλασσές μας, παρέχοντάς τους αξιοπρεπείς συνθήκες στέγης, τροφής και ένδυσης, όσο και για τους υπαλλήλους που με αυταπάρνηση καθημερινά εκτελούν αυτό το δύσκολο έργο, παρέχοντας τους ένα χώρο με ανάλογες υποδομές. Στη συνέχεια οι άνθρωποι αυτοί μετακινούνται προς τις χώρες προορισμού τους και δεν μένουν στην Ελλάδα. Αντίθετα, αποθήκες ψυχών είχε κατασκευάσει η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, με χαρακτηριστικότερη όλων την Αμυγδαλέζα στην Αττική.

Τέλος, επιθυμούμε να συγχαρούμε για άλλη μια φορά τους συμπολίτες μας, οι οποίοι καθημερινά υποστηρίζουν το εγχείρημα βοήθειας των ανθρώπων αυτών που προσπαθούν να ξεφύγουν από πολέμους, τους οποίους δεν δημιούργησαν και δεν ευθύνονται. Μάλλον, πολίτες β’ κατηγορίας υπάρχουν για όσους έχουν μάθει να κάνουν διακρίσεις!

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ.-


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!