Συνάντηση του βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Δημήτρη Κρεμαστινού με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου κ. Abdel Fattah Al-Sisi

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Δημήτρης Κρεμαστινός συμμετείχε στη συνάντηση του Προέδρου και του Προεδρείου της Βουλής των Ελλήνων με τον Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου κ. Abdel Fattah Al-Sisi. Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος συνοδευόταν από τους Υπουργούς Εξωτερικών, Επενδύσεων, καθώς και από τον υπουργό Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων, και από άλλους αξιωματούχους της χώρας του.
Η συζήτηση, που έγινε σε θετικό κλίμα, κινήθηκε σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων μεταξύ των οποίων η ενέργεια και η ανάπτυξη του άξονα για το φυσικό αέριο, οι εμπορικές σχέσεις και η αύξηση της συνεργασίας ανάμεσα στις δυο χώρες στον τουρισμό, το εξαγωγικό εμπόριο αλλά και τα θέματα ασφάλειας της παγκόσμιας κοινότητας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Ν. Βούτσης δήλωσε τη διάθεση του ελληνικού λαού για μία συνεχή σχέση φιλίας, ειρήνης και πολιτισμικής συνάφειας με προτεραιότητα στα ζητήματα τα οποία είναι αυτή τη στιγμή σε όξυνση, διότι, όπως ανέφερε, «η περιοχή μας φλέγεται».

Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου ευχαρίστησε το Προεδρείο της ελληνικής Βουλής για την υποδοχή και συνεχάρη τον Πρόεδρο της Βουλής για τ’ αποτελέσματα των εκλογών και για την ανάληψη των καθηκόντων του. Όπως επεσήμανε ο κ. Abdel Fattah Al-Sisi, «η επίσκεψή μου στο ελληνικό Κοινοβούλιο αποδεικνύει την εκτίμηση που τρέφουμε σε αυτόν το θεσμό. Η Βουλή θεωρείται πάντοτε ο Οίκος του Λαού». Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος ενημέρωσε ότι πρόσφατα ολοκληρώθηκαν οι κοινοβουλευτικές εκλογές στη χώρα του και έχουν διοριστεί οι Επιτροπές Φιλίας «οι οποίες οπωσδήποτε θ’ ανταλλάξουν επισκέψεις με τις φίλες χώρες». Όπως τόνισε, «σημαντικότερο θεωρείται ότι με αυτό τον τρόπο έχει ολοκληρωθεί όλο το πρόγραμμα της εφαρμογής όλων των δημοκρατικών θεσμών της χώρας μας κι έτσι πρόκειται να συνεχίσουν στο μέλλον».

Ο κ.  Abdel Fattah Al-Sisi υπογράμμισε πως «η Αίγυπτος και η Ελλάδα υπήρξαν οι κοιτίδες αρχαίων πολιτισμών που διέδωσαν τα φώτα και τον πολιτισμό τους σε όλο τον κόσμο. Οι ελληνο-αιγυπτιακές σχέσεις υπήρξαν, είναι και θα παραμείνουν πάντοτε άριστες και υποδειγματικές. Κατά την τωρινή αλλά και την προσεχή περίοδο θα υπάρξει περαιτέρω σύσφιξη αυτών των σχέσεων και μεγαλύτερη συνεργασία».

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Κρεμαστινός εξέφρασεΠροέδρου την ικανοποίηση του για την αναφορά του Προέδρου της Αιγύπτου στην προοπτική συνεργασίας των κοινοβουλίων των δύο χωρών και ευχαρίστησε τον κ. Abdel Fattah Al-Sisi για την πρόσκλησή του προς το Προεδρείο της ελληνικής Βουλής να επισκεφθεί την Αίγυπτο για την εμπέδωση και συνέχιση της συνεργασίας.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!