ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Η κυβέρνηση να δώσει άμεση λύση για τους επί πτυχίω φοιτητές και τις οικογένειές τους.»

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Η κυβέρνηση να δώσει άμεση λύση για τους επί πτυχίω φοιτητές και τις οικογένειές τους. Να μπορούν να δώσουν τα οφειλόμενα μαθήματα στις εξεταστικές Φεβρουαρίου και Ιουνίου»

Στο ζήτημα της νομοθετικής ρύθμισης για την παροχή δυνατότητας στους επί πτυχίω φοιτητές να δώσουν τα οφειλόμενα μαθήματα στις εξεταστικές περιόδους του Φεβρουαρίου και του Ιουνίου του 2016, επανέρχεται ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, ο οποίος είχε καταθέσει και σχετική Ερώτηση στη Βουλή με τον κ. Θ. Φορτσάκη.

Η απάντηση της Αν. Υπουργού, κας. Αναγνωστοπούλου, δεν δίνει λύση στο πρόβλημα, για το οποίο θα αρκούσε μια απλή νομοθετική ρύθμιση που θα προέβλεπε ότι επί πτυχίω φοιτητές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ θα μπορούν να εξεταστούν σε όλα τα οφειλόμενα μαθήματα στις δύο εξεταστικές περιόδους του Φεβρουαρίου και του Ιουνίου.

Ο κ. Κόνσολας είναι αποφασισμένος να θέσει εκ νέου το ζήτημα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, που πρόκειται να συνεδριάσει την Τετάρτη, στα πλαίσια του Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία.

Σε δήλωσή του, ο κ. Κόνσολας επισημαίνει:

«Η κυβέρνηση φέρνει άσχετες τροπολογίες και διατάξεις ακόμα και στο νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα, που συζητείται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Δεν αντιλαμβάνεται, όμως, την ανάγκη να υπάρξει μια απλή και άμεση νομοθετική ρύθμιση για τους επί πτυχίω φοιτητές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, προκειμένου να μπορούν να εξεταστούν σε όλα τα μαθήματα που οφείλουν συνολικά, στις εξεταστικές περιόδους του Φεβρουαρίου και του Ιουνίου του 2016.

Δεν αντιλαμβάνεται ότι υπάρχουν φοιτητές και οικογένειες που πιέζονται οικονομικά και θέλουν να ολοκληρώσουν άμεσα και όχι να παρατείνουν τις σπουδές τους.

Την Τετάρτη θα θέσω εκ νέου το ζήτημα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και αν χρειαστεί θα καταθέσουμε και δική μας τροπολογία».


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!