Ηλίας Καματερός: Να δοθούν κίνητρα για υπαλλήλους στα νησιά

Πρόβλεψη στο Νόμο για το Μισθολόγιο Δημοσίων Υπαλλήλων ώστε να δοθούν ειδικά κίνητρα για την προσέλκυση υπαλλήλων στα νησιά, πρότεινε ο βουλευτής Ηλίας Καματερός κατά την ομιλία του στην Επιτροπή Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Ο Δωδεκανήσιος βουλευτής περιέγραψε ως ξεπερασμένο τον τρόπο καθορισμού δυσπρόσιτων, ορεινών και νησιωτικών περιοχών, λόγω διαφορετικότητας των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, αναφέροντας π.χ. ότι το πρόβλημα του Καστελλόριζου δεν είναι πως βρίσκεται «δυο κουπιά», όπως είπε, από την Τουρκία αλλά ότι είναι μακριά από το εθνικό κέντρο.

Τόνισε ότι κανένας στα Υπουργεία δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει νησιωτικότητα και δε τoλαμβάνει υπόψην στη νομοθετική διαδικασία, παρότι προβλέπεται από το Σύνταγμα. Σημείωσε μάλιστα ότι ίσως χρειάζεται να ζήσουν για ένα διάστημα σε νησί για να το καταλάβουν.

Ο Ηλίας Καματερός χαρακτήρισε ανεπαρκές το επίδομα παραμεθορίου των 100 ευρώ, που λαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, συμπληρώνοντας όμως ότι δεν είναι μόνο οικονομικό το θέμα αλλά χρειάζονται γενικότερα κίνητρα για να κρατηθούν ζωντανά τα νησιά, όπως έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση με βάση την αρχή της νησιωτικότητας.

Σε αυτό το πλαίσιο πρότεινε τροποποίηση του νόμου, που να δίνει τη δυνατότητα με Υπουργική απόφαση να προβλέπονται ειδικά κίνητρα για τους υπαλλήλους στις νησιωτικές περιοχές, ώστε να εφαρμοστεί η νομοθεσία με σύγχρονους και όχι πεπαλαιωμένους όρους για το τι σημαίνει παραμεθόριος.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!