Ομιλία του Νεκτάριου Σαντορινιού στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο σχετικά με τα Κόκκινα Δάνεια και το Νέο Μισθολογικό

Σημεία από την ομιλία του Νεκτάριου Σαντορινιού στην Ολομέλεια (15/12/15) κατά τη συζήτηση για την ψήφιση του νόμου για τα Προαπαιτούμενα. 

Θέμα: «Δε θα σας κάνουμε τη χάρη. Εμείς και θα προστατεύσουμε τα λαϊκά στρώματα, και τους μικρομεσαίους και ταυτόχρονα θα πετύχουμε τον μεγάλο μας στόχο»

Σημεία από την ομιλία του Νεκτάριου Σαντορινιού στην Ολομέλεια (15/12/15) κατά τη συζήτηση για την ψήφιση του νόμου για τα Προαπαιτούμενα.

«Παρατηρώ από χθες, ότι όσο πλησιάζει η ώρα να λάβει η χώρα και την δεύτερη υποδόση- να τονωθεί δηλαδή η αγορά με επιπλέον ρευστότητα, να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση και να ανοίξει η ουσιαστική συζήτηση για το χρέος - που άλλες διαχειρίσεις δημιούργησαν- τόσο αυξάνετε τους τόνους της αντιπαράθεσης. Τόσο αντιτάσσεστε με επιχειρήματα αίολα και λαϊκίστικα στην πορεία που προσπαθεί η χώρα να επανέλθει: αυτή της κοινωνικής δικαιοσύνης, του ορθολογισμού και της οικονομίας με ταξικό πρόσημο. Γνωρίζετε φαίνεται ότι το πολιτικό σας αφήγημα εξανεμίζεται».

«Δε θα σας κάνουμε τη χάρη. Εμείς και θα προστατεύσουμε τα λαϊκά στρώματα, και τους μικρομεσαίους και ταυτόχρονα θα πετύχουμε τον μεγάλο μας στόχο».

Για το νέο Μισθολόγιο του Δημοσίου

«Όταν οι προηγούμενες κυβερνήσεις κόβανε μισθούς και απέλυαν υπαλλήλους από το Δημόσιο, μας έλεγαν ότι έτσι θα έρθει η ανάπτυξη. Έγιναν, λοιπόν, οι απολύσεις. Έγινε και η περικοπή 40% περίπου στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Ήρθε η ανάπτυξη; Ήρθε ύφεση».

Επίθεση στην αντιπολίτευση

 «η Ν.Δ. είναι προφανώς σε στρατηγικό αδιέξοδο. Μας είπαν ότι οι ρυθμίσεις για το μισθολόγιο που φέρνουμε, είναι οι ρυθμίσεις του κ. Μητσοτάκη. Ταυτόχρονα, μας λένε ότι αυτές οι ρυθμίσεις θα κοστίσουν 150 εκατομμύρια ετησίως στον προϋπολογισμό. Δηλαδή, οι ρυθμίσεις του κ. Μητσοτάκη δεν θα κόστιζαν 150 εκατομμύρια; Είναι άλλα αυτά τα 150 εκατομμύρια; Ρωτάω για να καταλάβουμε».

 «Τα 150 εκατομμύρια ευρώ που θα πέσουν στην αγορά με αυτές τις μικρές αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους –και είναι αλήθεια ότι δεν είναι πραγματικές και είναι πολύ μικρές- θα πάνε στην αγορά. Δεν θα τα «παντελονιάσει» κανένας δημόσιος υπάλληλος να τα στείλει στην Ελβετία, όπως κάνουν οι φίλοι σας. Είναι απλά τα πράγματα».

«Το ΠΑΣΟΚ πάλι, δε ξεχνάει ότι ψήφισε το ν. 4024/2011 που καθήλωσε τους μισθούς και ταυτόχρονα μείωσε σε πολλές περιπτώσεις το μισθό των δημοσίων υπαλλήλων κατά 40%. Αυτός ο νόμος δεν έκανε αυτόματη μισθολογική ανέλιξη των δημοσίων υπαλλήλων, γιατί αυτή είναι η αντίληψή σας: «Πρέπει να τους τιμωρήσουμε. Λίγοι θα ανεβαίνουν κλιμάκια. Επομένως, δεν έχει καμία σχέση αυτό που ψηφίσατε με αυτό που κάνουμε εμείς σήμερα».

«Και επειδή λέτε ότι δεν έχουμε αξιολόγηση, η αξιολόγηση αναρτήθηκε για διαβούλευση και προχωράμε στην αποκομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης, χωρίς ισοπέδωση και με πραγματική αξιοκρατία για ένα αποδοτικό δημόσιο που ξέρουμε ότι σας ενοχλεί, γιατί εσείς θέλετε ένα κομματικό δημόσιο, αυτό που είχατε φτιάξε.».

 «Μας εγκαλεί η αντιπολίτευση αν θα κάνουμε κάτι για τον ιδιωτικό τομέα. Έρχεται σύντομα η ρύθμιση για τις εργασιακές σχέσεις και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, που τόσα χρόνια τις φέρατε σε εργασιακό μεσαίωνα. Ταυτόχρονα, ενεργοποιούνται άμεσα προγράμματα που υποστηρίζουν διακόσιες χιλιάδες ανέργους το επόμενο χρονικό διάστημα».

Για τα κόκκινα δάνεια

 «Πρέπει να γίνει η ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων; Προφανώς και πρέπει. Γιατί απέτυχαν οι δύο ανακεφαλαιοποιήσεις; Γιατί δεν αντιμετωπίστηκε το θέμα των «κόκκινων» δανείων. Έτσι, οδηγηθήκαμε σε τρίτη ανακεφαλαιοποίηση. Ε, εμείς σαν Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να δεχθούμε να πάμε σε τέταρτη ανακεφαλαιοποίηση. Δεν θα επιτρέψουμε να σηκώσει ξανά βάρη ο ελληνικός λαός για κάποιους οι οποίοι είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές, ιδίως όταν αυτοί οι «κάποιοι» έχουν επιχειρήσεις με τζίρο πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ».

 «Με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου δεν ανοίγει ο δρόμος για τα αρπακτικά. Οι εταιρείες που θα διαχειριστούν τα κόκκινα δάνεια θα λειτουργούν με βάση το ελληνικό δίκαιο- ναι, θα συμπεριλαμβάνεται και ο νόμος Κατσέλη, θα υπακούν στο Κώδικα Δεοντολογίας των Τραπεζών και θα τελούν υπό την αυστηρή εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία σε συνεργασία με 3μελή επιτροπή της Κυβέρνησης θα είναι υπεύθυνη και για τις αδειοδοτήσεις».

«στο νόμο μπαίνουν αυστηρές προϋποθέσεις. Δεν περιμένουμε από την Τράπεζα της Ελλάδος, όπως εσείς θα θέλατε και πιθανόν θα ήθελαν και οι δανειστές. Εμείς θέτουμε τις προϋποθέσεις».


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!