ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Απλήρωτες από τον Ιούνιο οι καθαρίστριες των σχολείων. Να καταβληθούν άμεσα τα χρήματα που τους οφείλονται»

Το ζήτημα της άμεσης καταβολής των δεδουλευμένων στις καθαρίστριες των σχολείων, οι οποίες παραμένουν απλήρωτες από τον Ιούνιο, αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Εσωτερικών, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Σε δήλωσή του, ο κ. Κόνσολας επισημαίνει:

«Το Υπουργείο οφείλει άμεσα να προχωρήσει στην εκταμίευση των χρημάτων προκειμένου να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στις σχολικές καθαρίστριες.

Ποτέ άλλοτε δεν είχε δημιουργηθεί τέτοιο πρόβλημα, αποτελεί ντροπή για την Πολιτεία να είναι απλήρωτοι όλοι αυτοί οι άνθρωποι από τον Ιούνιο.

Όταν το Κράτος ζητά από τους πολίτες να είναι συνεπείς προς τις υποχρεώσεις τους, οφείλει να είναι στοιχειωδώς συνεπές και το ίδιο».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα:

Ε Ρ Ω Τ Η ΣΗ

Προς

Κύριο Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

ΘΕΜΑ: «Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων που οφείλονται στις καθαρίστριες των σχολείων»

Κύριε Υπουργέ,

Από τον περασμένο Ιούνιο δεν έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα στις καθαρίστριες των σχολείων, λόγω της υποχρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών.

Αντιλαμβάνεστε ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις οικογενειακές τους υποχρεώσεις αλλά και στις υποχρεώσεις τους απέναντι στο Κράτος όταν το ίδιο το Κράτος δεν είναι συνεπές απέναντί τους και δεν τους καταβάλει τα δεδουλευμένα.

Οι καθαρίστριες των σχολείων προσφέρουν καθοριστικής σημασίας έργο για να διατηρούνται σε υψηλό επίπεδο η καθαριότητα και οι κανόνες υγιεινής στα δημόσια σχολεία.

Είναι ανεπίτρεπτο να μην έχουν εκταμιευθεί τα χρήματα για να πληρωθούν από τον περασμένο Ιούνιο.

Με δεδομένο ότι πλησιάζουν οι γιορτές των Χριστουγέννων, το Υπουργείο οφείλει να αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την άμεση εκταμίευση των χρημάτων προς τις σχολικές επιτροπές, προκειμένου να πληρωθούν οι καθαρίστριες των σχολείων.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1.Εάν προτίθεται άμεσα να προχωρήσει στην εκταμίευση των χρημάτων για να πληρωθούν τα οφειλόμενα στις σχολικές καθαρίστριες.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!