Δημήτρης Γάκης για την ψήφιση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα στη Βουλή

«Δημήτρης Γάκης για την ψήφιση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα στη Βουλή: Σήμερα έγινε ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση του δικού μας μεταρρυθμιστικού προγράμματος»  

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, μετά την ολοκλήρωση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας και την ψήφιση την Τρίτη 15.12.15 στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου για τα «κόκκινα δάνεια», δήλωσε τα εξής:

«Το νομοσχέδιο που συζητήσαμε και ψηφίσαμε σήμερα, ήρθε σε μια κρίσιμη φάση της διακυβέρνησης της χώρας. Με την ψήφισή του, ολοκληρώθηκε ένας κύκλος νομοθετικών ρυθμίσεων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που συμφωνήσαμε με τους εταίρους τον Αύγουστο και ανοίγει ο δρόμος στην υλοποίηση του δικού μας μεταρρυθμιστικού προγράμματος. Μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού, των προαπαιτούμενων και το κλείσιμο των άλλων εκκρεμοτήτων τον Ιανουάριο προχωράμε στην πρώτη αξιολόγηση, αφοσιωνόμαστε στην ανάπτυξη, την απασχόληση και τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η κοινωνία. Και στη συνέχεια - αρχίζει η συζήτηση για το χρέος.

Το σχέδιο νόμου σηματοδότησε δύο βασικές αλλαγές: Στην οικονομία, με το άνοιγμα της αγοράς των κόκκινων δανείων και στη δημόσια διοίκηση, με την εφαρμογή νέου, ενιαίου μισθολογίου. Με το άνοιγμα της αγοράς των κόκκινων δανείων, οι τράπεζες δημιουργούν ένα αποθεματικό κεφάλαιο σιγουριάς για την κεφαλαιακή τους επάρκεια. Θα μπορούν έτσι, να  διοχετεύσουν στην πραγματική οικονομία κεφάλαια και να ενισχύσουν την ρευστότητα της αγοράς και την δανειοδότηση επιχειρήσεων, συνεπώς να συμβάλουν καθοριστικά στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας μας. Με την εφαρμογή του νέου ενιαίου μισθολογίου, όχι μόνο δεν προβλέπονται δραστικές μειώσεις στις απολαβές των δημοσίων υπαλλήλων, όπως επί μήνες το μεντιακό κατεστημένο τρομοκρατούσε την ελληνική κοινωνία και τους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά αντίθετα απλοποιείται προς το καλύτερο το υφιστάμενο καθεστώς, καθώς συνδέει τις προαγωγές με την αξιολόγηση.

Θα ήθελα με ευκαιρία θα ήθελα να τονίσω σε δύο ακόμα συγκεκριμένα σημεία από τη διαδικασία της συζήτησης στις Επιτροπές και στην Ολομέλεια: Οι επικοινωνιακές κραυγές της αντιπολίτευσης προσπάθησαν για πολλοστή φορά να στρέψουν την προσοχή των εργαζομένων στο δημόσιο σε αντίθετη κατεύθυνση, χωρίς όμως - και αυτή τη φορά - να το πετύχουν. Όλα όσα προβλέπονται στο νόμο, αναδεικνύουν τη σοβαρότητα, την κοινωνική ευαισθησία με την οποία πορευτήκαμε σε όλες τις φάσεις της διαπραγμάτευσης.

Για να ξεφύγουμε από την κρίση, θα πρέπει πρώτα απ’ όλα η οικονομία μας να σταθεί στα πόδια της, με σταθερά βήματα να προχωρήσει στην επανεκκίνηση της. Στην Ελλάδα τα πράγματα που χρειάζεται να γίνουν είναι απλά και καθαρά. Και είναι ξεκάθαρη η βούληση μας να νομοθετούμε δείχνοντας ιδιαίτερη μέριμνα για τις νησιωτικές περιοχές, όπως με το επίδομα παρεμεθορίων περιοχών που συμπεριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο.

Τέλος, θα ήθελα να τονίσω, ότι σήμερα, με την ψήφιση από το Κοινοβούλιο της νομοθετικής μας πρωτοβουλίας, που περιέχει ουσιαστικές διαρθρωτικές ρυθμίσεις, προχωράμε αποφασιστικά μπροστά. Με σεβασμό και με το βλέμμα στραμμένο προς την κοινωνία. Η μόνη ασφαλής απάντηση στις προκλήσεις του σήμερα, η λύση για το μέλλον, είναι η επιστροφή στην ανάπτυξη. Και στη διαδικασία αυτή, για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου, θα πορευτούμε μαζί με την κοινωνία. Αξιοποιώντας την αρκετά θετική εξέλιξη στην πορεία της διαπραγμάτευσης, προχωρώντας στον προοδευτικό μετασχηματισμό της κοινωνίας, όπως δεσμεύτηκε στον Ελληνικό λαό ότι θα υλοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

-.-


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!