Τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα υποδέχτηκαν χθες στη Λέρο ο Έπαρχος Καλύμνου κ. Θεμέλαρος και ο Δήμαρχος Λέρου κ. Κόλλιας

Τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα  υποδέχτηκαν χθες στη Λέρο ο Έπαρχος Καλύμνου κ. Θεμέλαρος και ο Δήμαρχος Λέρου  κ. Κόλλιας και τον συνόδευσαν  κατά την επίσκεψη του στο υπό κατασκευή  Κέντρο Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης των προσφύγων, που δημιουργείται στο χώρο των εγκαταστάσεων του παλαιού ψυχιατρείου, καθώς και στον    καταυλισμό  όπου φιλοξενούνται σήμερα οι πρόσφυγες που φθάνουν στο νησί.

Ο Έπαρχος και ο Δήμαρχος συζήτησαν με τον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του , για τα τεράστια προβλήματα που έχουν προκύψει στα νησιά εξαιτίας του προσφυγικού θέματος. Τα προβλήματα αυτά  ήρθαν να προστεθούν στις μικρές κοινωνίες των νησιών μαζί μα τα ήδη υπάρχοντα λόγω της γενικότερης οικονομικής κρίσης και της νησιωτικότητας. Παρά ταύτα οι κάτοικοι των νησιών μας,  κάνουν ότι μπορούν  και πέρα από τις δυνάμεις τους για να βοηθήσουν και να  ανακουφίσουν τους πρόσφυγες.

Και οι δύο ζήτησαν από τον Πρωθυπουργό, ο οποίος αναγνώρισε το δυσανάλογο βάρος που επωμίστηκαν τα νησιά σε αυτή την κρίση , να δώσει λύσεις σε προβλήματα  όπως το συγκοινωνιακό, με την αύξηση των δρομολογίων των πλοίων και τη βελτίωση του αεροδρομίου , τη στελέχωση του Νοσοκομείου Λέρου και τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά. Ζήτησαν επίσης να τηρούνται οι προθεσμίες που προβλέπονται για την παραμονή των προσφύγων στα κέντρα πρώτης υποδοχής.

Ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε καταρχήν για τη  διατήρηση  του μειωμένου  ΦΠΑ στα  νησιά που πλήττονται από τις  προσφυγικές ροές, για τη στελέχωση του Νοσοκομείου Λέρου, καθώς και να επεξεργαστεί τα θέματα που του τέθηκαν στη συνέχεια.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!