Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συζήτηση εν όψει της ψήφισης του νέου νομοσχεδίου που αφορά τη Χωροταξική και Πολεοδομική Μεταρρύθμιση

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συζήτηση  -στο πλαίσιο της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Καλύμνου της 19ης/12/2015- εν όψει της ψήφισης του νέου νομοσχεδίου, που αφορά τη Χωροταξική και Πολεοδομική Μεταρρύθμιση.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκε κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του δημάρχου κου Ιω. Γαλουζή, η αρχιτέκτονας κα Διακοσταματίου Ειρήνη, ως υπεύθυνη για τους οικισμούς της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου.

Κατά την ανταλλαγή απόψεων που ακολούθησε αναφορικά με το θέμα των πολεοδομικών ρυθμίσεων, που αφορούν το νησί μας, επιτεύχθηκε να γίνουν δεκτές κατά το μεγαλύτερο μέρος τους οι προτάσεις του Δήμου μας, όπως αυτές διαμορφώθηκαν κατόπιν και της σχετικής εισήγησης του ΤΕΕ, Καλύμνου.

          Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας εκ μέρους του δήμου της Καλύμνου,  διασφαλίστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο  να ληφθούν υπ όψιν οι ιδιαιτερότητες και οι ανάγκες του νησιού μας, εν όψει του προγράμματος εκπόνησης μελετών για τη «θεσμοθέτηση μορφολογικών κανόνων για  τη δόμηση  και  την  αρχιτεκτονική  στους  μικρούς  οικισμούς  της  χώρας  και στον πέριξ αυτών χώρο», το οποίο έχει ξεκινήσει από τις αρχές του έτους 2011.  

Στο πλαίσιο αυτό, έχει ήδη αναρτηθεί  από τις 4.11.2015 στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ το σχέδιο προεδρικού διατάγματος, το οποίο  και βρίσκεται  σε  διαδικασία  διαβούλευσης.

 

Από το Γραφείο Επικοινωνίας 


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!