Επιτροπή Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Βουλής για την Έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ

« Επιτροπή Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Βουλής για την Έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ: Η επιστημονική τεκμηρίωση αποτελεί ισχυρό διαπραγματευτικό εργαλείο για την επεξεργασία κοινωνικά δίκαιων οικονομικών μεταρρυθμίσεων και την εφαρμογή ουσιαστικής νησιωτικής πολιτικής» 

Τη σημασία της ευρωπαϊκής εμπειρίας για το νησιωτικό ΦΠΑ στην αξιολόγηση αλλά και στη διαμόρφωση/βελτίωση της οικονομικής πολιτικής προς όφελος των κατοίκων των νησιωτικών περιοχών, ανέδειξε στη συζήτηση πάνω στην Έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής για τους «μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ», ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών Δημήτρης Γάκης.

Στη συνεδρίαση της υποεπιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών την Τετάρτη 16.12.15, ο καθηγητής Παναγιώτης Λιαργκόβας παρουσίασε τη συγκριτική μελέτη για την έμμεση φορολογία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ από την πλευρά της κυβέρνησης τοποθετήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Τρύφων Αλεξιάδης. Υπενθυμίζεται, ότι την πρωτοβουλία για την εκπόνηση μελέτης για τους μειωμένους συντελεστές Φ.Π.Α. σε νησιωτικές περιοχές, είχε πάρει τον περασμένο Ιούνιο, ο πρόεδρος της υποεπιτροπής, Δημήτρης Γάκης.

Στη συνεδρίαση, ο βουλευτής Δωδεκανήσου «πάντρεψε» την επιστημονική γνώση με την πολιτική, τονίζοντας « ότι Οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ, δεν μπορεί να είναι πανάκεια για την οικονομική ανάπτυξη στη νησιωτική χώρα. Ταυτόχρονα, η επιστημονική τεκμηρίωση μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό διαπραγματευτικό εργαλείο στην αντιμετώπιση των αναπτυξιακών προκλήσεων στη νησιωτική χώρα, εντός και εκτός συνόρων…».

Στην τοποθέτηση του, ο βουλευτής Δωδεκανήσου, υπογράμμισε τη σημασία της επιστημονικής μελέτης για το νησιωτικό ΦΠΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι «…έτσι,  πρέπει να δουλεύουμε. Για να έχουμε πρακτικά αποτελέσματα στη δουλειά μας. Γιατί η αξιολόγηση των οικονομικών, αλλά και των κοινωνικών ζητημάτων που καλούμαστε να επιλύσουμε, χρειάζεται συγκεκριμένα επιχειρήματα και την επιστημονική γνώση που να τεκμηριώνει τις προτάσεις και τα τυχόν μέτρα .Όπως είναι – στη συγκεκριμένη περίπτωση - τα θέματα ειδικών οικονομικών ρυθμίσεων που λαμβάνουν υπόψη τις γεωγραφικές και κοινωνικές ιδιαιτερότητες της νησιωτικής χώρας, στα οποία και αναφέρετε η συγκριτική μελέτη για το νησιωτικό ΦΠΑ στην ΕΕ που συζητάμε σήμερα».

«Η έκθεση, μπορεί να γίνει ένα ισχυρό διαπραγματευτικό εργαλείο στα χέρια μας. Για τεκμηρίωση, αλλά και σαν απόδειξη της σοβαρότητας – της ιδιαίτερης προσοχής - με την οποία προσεγγίζουμε τα νησιωτικά ζητήματα», υπογράμμισε ο Δημήτρης Γάκης. Όπως επίσης, συμπλήρωσε, η συγκεκριμένη καλή πρακτική, μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για τις δυνατότητες της εκ των προτέρων αξιολόγησης άλλων ειδικών οικονομικών και κοινωνικών ζητημάτων.

Η μελέτη, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στη συνεδρίαση της Επιτροπής ο συντονιστής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, θα μεταφραστεί στα αγγλικά και θα αποσταλεί σε όλους τους «Θεσμούς», σαν μια τεκμηριωμένη έκθεση για την έμμεση φορολογία στις ευαίσθητες νησιωτικές περιοχές.

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

-.-


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!