Η παρουσίαση των στρατηγικών σχεδίων των Περιφερειών στο Κοινοβούλιο

«Δημήτρης Γάκης στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής: Η παρουσίαση των στρατηγικών σχεδίων των Περιφερειών στο Κοινοβούλιο, θα αναδείξει τα κρίσιμα αναπτυξιακά ζητήματα των Περιφερειών και θα βοηθήσει στην επεξεργασία και υποβολή προτάσεων προς την κυβέρνηση για το σχεδιασμό του νέου αναπτυξιακού νόμου» 

Το σημαντικό ρόλο που μπορεί να παίξει η Επιτροπή Περιφερειών του Κοινοβουλίου στο σχεδιασμό και στη διαδικασία υλοποίησης των αναπτυξιακών προγραμμάτων των Περιφερειών της Ελλάδας, ανέπτυξε στην εισήγησή του ο πρόεδρος της ειδικής μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής των Ελλήνων, Δημήτρης Γάκης, την Πέμπτη 17.12.15.

Στο πλαίσιο αυτό, ο βουλευτής Δωδεκανήσου είχε αποστείλει επιστολή προς τους 13 περιφερειάρχες της χώρας, ενημερώνοντας τους για τις αρμοδιότητες της Επιτροπής και τονίζοντας ειδικότερα, τη σημασία και τη συμβολή που μπορεί να έχουν στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας, η στενότερη επικοινωνία, η συνεργασία και η αλληλεπίδραση της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής με τις Ελληνικές Περιφέρειες.

«Η έγκαιρη και ολοκληρωμένη ενημέρωση του Ελληνικού Κοινοβουλίου για ζητήματα που αφορούν τον περιφερειακό σχεδιασμό κατά τη νέα προγραμματική περίοδο (2014-20), καθώς και για τις αναπτυξιακές προτεραιότητες και τη στρατηγική των Περιφερειών, θα βοηθήσει το έργο της Επιτροπής, ιδίως στην ανάδειξη των κρίσιμων ζητημάτων των Περιφερειών, αλλά και στην επεξεργασία και τη διατύπωση προτάσεων προς την κυβέρνηση, για το σχεδιασμό του νέου αναπτυξιακού νόμου. Υποβοηθώντας το έργο των τοπικών και περιφερειακών δομών αυτοδιοίκησης με τρόπο, ώστε να αξιοποιούνται τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και οι τοπικές παραγωγικές εξειδικεύσεις, με δράσεις που θα επιταχύνουν την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και την αύξηση της τοπικής απασχόλησης», υπογράμμισε στην επιστολή του ο Δημήτρης Γάκης.

***

Στο παραπάνω πλαίσιο αυτό, τον κύκλο των συνεδριάσεων της Επιτροπής με την αναπτυξιακή θεματολογία, ξεκίνησε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, που παρουσίασε το στρατηγικό σχεδιασμό και το περιφερειακό αναπτυξιακό σχέδιο της Περιφέρειας, για την περίοδο 2015-2019.

Στην τοποθέτησή του, ο πρόεδρος της Επιτροπής, αναφέρθηκε στα ειδικά αναπτυξιακά πλεονεκτήματα-προκλήσεις της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, τονίζοντας την ανάγκη να τεθούν υπόψη από την κυβέρνηση οι προβληματισμοί που θα ακουστούν στη συνεδρίαση, στο σχεδιασμό του νέου αναπτυξιακού νόμου.

«Η φθηνή ενέργεια, η αγροτική εξειδίκευση, η βιομηχανική της ανασυγκρότηση και φυσικά οι επενδύσεις σε υποδομές, είναι σημαντικοί «μοχλοί» για την περαιτέρω ανάπτυξη της Περιφέρειας. Οι προϋποθέσεις γι’ αυτό, σε μεγάλο βαθμό, υπάρχουν. Υπάρχει υψηλής ποιότητας ανθρώπινο δυναμικό, ευρωπαϊκά προγράμματα που ενθαρρύνουν τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα με καινοτομία και τη χρήση ευφυών συστημάτων με τη δημιουργία σύγχρονων, έξυπνων τεχνολογιών ενέργειας. Μόνο με αυτή τη λογική τα σχέδια και τα έργα, θα μπορέσουν να μετατρέψουν τη γνώση και την ευρωπαϊκή εμπειρία σε αναπτυξιακό πλεονέκτημα για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας», είπε ο Δημήτρης Γάκης. «Ο ίδιος στόχος, να προκαλούμε με τις συζητήσεις μας νομοθετικές πρωτοβουλίες, για την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι περιφέρειες και ειδικά οι νησιωτικές και ορεινές περιοχές, είναι μια δέσμευσή μας στην Επιτροπή, που θα την προχωρήσουμε μαζί», κατέληξε στην ομιλία του, ο βουλευτής Δωδεκανήσου.    

Οι συνεδριάσεις στην Επιτροπή Περιφερειών με την ίδια θεματολογία, θα συνεχιστούν στο επόμενο διάστημα με τις υπόλοιπες Ελληνικές Περιφέρειες, ανάμεσά τους και με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

-.-


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!