Απόφαση Βουλής για Παλαιστίνη και υποδοχή Mahmoud Abbas

Σε μια ιστορική συνεδρίαση της Ολομέλειας η Βουλή των Ελλήνων ενέκρινε το σχέδιο της αρμόδιας Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων για την Παλαιστίνη. Με την απόφαση αυτή η οποία λήφθηκε δια της εγέρσεως από όλες τις πτέρυγές της, η Βουλή καλεί την Ελληνική Κυβέρνηση να προωθήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να αναγνωρίσει Κράτος της Παλαιστίνης και να καταβάλει κάθε διπλωματική προσπάθεια για την άμεση επανέναρξη απευθείας μεταξύ των δύο πλευρών αξιόπιστων ειρηνευτικών διαδικασιών.

Πριν από τη συνεδρίαση, ο Πρόεδρος κ. Νίκος Βούτσης και οι Αντιπρόεδροι της Βουλής υποδέχθηκαν και συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Παλαιστίνης κ. MahmoudAbbas. Στη συνάντηση η οποία έγινε παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα συμμετείχε με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της Βουλής ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Δημήτρης Κρεμαστινός. Ο Πρόεδρος Abbas, οποίος συνοδευόταν από τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας κ. Riad Malki και υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία, ευχαρίστησε τη Βουλή των Ελλήνων για το «μεγαλειώδες βήμα», όπως αποκάλεσε την πρωτοβουλία και προσκάλεσε τον Πρόεδρο και τους Αντιπροέδρους της Βουλής να επισκεφθούν την Παλαιστίνη σε χρόνο που εκείνοι θα μπορούν.

Στην ομιλία του στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, ο Πρόεδρος Abbasείπε, μεταξύ άλλων: «Αισθανόμαστε ότι βρισκόμαστε στο δικό μας σπίτι, στο παλαιστινιακό σπίτι, τη στιγμή που βρισκόμαστε εδώ, στον οίκο της Ελληνικής Δημοκρατίας» και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του αναγνωρίζοντας και τις στενές ιστορικές σχέσεις μεταξύ του ελληνικού και του παλαιστινιακού λαού.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!