Μιχάλης Λουλούς.Η κυβέρνηση εξοντώνει τους αγρότες.

Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει με την στάση της ότι επιθυμεί την εξόντωση των αγροτών. Σύσσωμοι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ έλεγαν για άλλη μία φορά ψέματα προεκλογικά, όπως είπαν για τον ΕΝΦΙΑ, για τις μειώσεις στις συντάξεις και τόσα άλλα.

Η κυβέρνηση μας παραμύθιαζε ότι θα αναζητούσε, «ισοδύναμα» για να μην επιβληθούν τα μέτρα στους αγρότες.Τα μέτρα που θέλει να επιβάλει είναι τα εξής:
1. Εξομοίωση της φορολογίας των αγροτών με τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις.
2. Αύξηση του συντελεστή φορολόγησης από 13% σε 26%.
3. Αύξηση της προκαταβολής φόρου από το 27,5% στο 100%.
4. Κατάργηση της απαλλαγής από φόρο των επιδοτήσεων για ποσό έως 12.000 ευρώ.
5. Κατάργηση της επιστροφής για τον φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο για τους αγρότες.
6. Μείωση στο μισό της επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης για τον προϋπολογισμό του 2016.
7. Αύξηση της τιμής του αγροτικού ρεύματος.
8. Τριπλασιασμός εισφορών στον ΟΓΑ.
9. Αύξηση Φ.Π.Α αγροτικών εφοδίων στο 23% από 13%.
10. Αύξηση του Φ.Π.Α συσκευασμένων αγροτικών προϊόντων (τρόφιμα κ.λ.π.) στο 23%.

Τα μέτρα για τους αγρότες είναι βαριά και ασήκωτα,σημάνουν την καταστροφή του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου και ως συνέπεια την απόλυτη εξόντωση του πρωτογενή τομέα στη χώρα.Οι αγρότες της χώρας φορολογούνται με τον πιο υψηλό συντελεστή αγροτών της Ευρώπης που είναι το 13% από το πρώτο ευρώ και 55% προκαταβολή για την επόμενη χρονιά. Σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο μέσος της φορολόγησης είναι από 4-12% χωρίς προκαταβολή για την επόμενη χρονιά.

Την ίδια ώρα όμως και όσον αφορά τους αγρότες της Ρόδου και των νησιών γενικότερα μετά την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά και την εξομοίωσή του στο 23% από την 1η Οκτωβρίου, άρχισαν οι επιβαρύνσεις σε κάποια αγροτικά εφόδια έως και 14% επιπλέον!

Ήρθε η ώρα λοιπόν αυτή η κυβέρνηση να καταλάβει ότι εάν περάσει αυτά τα επαχθή μέτρα, βάζει ‘ταφόπλακα’ στην ύπαιθρο της χώρας και περισσότερο στους αγρότες που δραστηριοποιούνται στα νησιά μας.

Οι Συριζαίοι βουλευτές της Δωδεκανήσου πρέπει να καταλάβουν πως εφόσον ψηφίσουν τέτοια μέτρα ,θα είναι οι μοναδικοί υπεύθυνοι για την ολοκληρωτική εξόντωση των αγροτών της περιοχή μας.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!