Ηλίας Καματερός: η κυβέρνηση υπερασπίζεται τον κοινωνικό χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος

Στην εκπομπή «ΕΡΤ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» με τη Μαριλένα Κατσίμη, με κύριο θέμα συζήτησης το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, συμμετείχε σήμερα (5-1-2016) ο βουλευτής Ηλίας Καματερός.

Στην εκπομπή «ΕΡΤ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» με τη Μαριλένα Κατσίμη, με κύριο θέμα συζήτησης το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, συμμετείχε σήμερα ο βουλευτής Ηλίας Καματερός, σχολιάζοντας την πολιτική επικαιρότητα με τον βουλευτή της Ν.Δ. Βασίλη Οικονόμου και το στέλεχος του Κ.Κ.Ε. Αλεξάνδρα Μπαλού.

Ο Ηλίας Καματερός υπερασπίστηκε την προσπάθεια της κυβέρνησης να απαλλάξει τη χώρα από τα μνημόνια, να οργανώσει την ανάπτυξη της οικονομίας και να προστατεύσει τους αδύναμους. «Δίνουμε καθημερινά μάχες, αγώνα ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό που έχει επικρατήσει στην Ευρώπη και θέλει να διαλύσει το κοινωνικό κράτος» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε αυτό το συνολικό σχεδιασμό εντάσσεται και το συνταξιοδοτικό, το οποίο βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Η πρόταση στηρίζεται σε ρήτρα ανάπτυξης, σημείωσε, τονίζοντας ότι οι συντάξεις θα αυξάνονται όσο αυξάνεται το ΑΕΠ και ο πλούτος της χώρας.

Κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για μεγάλες ευθύνες στην κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος αλλά και «φοβερή υποκρισία» όταν έλεγε ΝΑΙ σε ΟΛΑ και καλούσε την κυβέρνηση να δεχτεί ότι πρότειναν οι δανειστές.

Όσον αφορά στην πρόταση για το συνταξιοδοτικό, ο Δωδεκανήσιος βουλευτής τόνισε ότι η κυβέρνηση στηρίζει τον κοινωνικό και αναδιανεμητικό χαρακτήρα του συστήματος. Διασφαλίζει να μην περικοπούν οι συντάξεις των χαμολοσυνταξιούχων και εγγυάται τις συντάξεις για τους νέους συνταξιούχους, που κινδυνεύουν από την κατάρρευση του συστήματος για την οποία ευθύνονται οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Παράλληλα συμπλήρωσε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης καλύπτει με Εθνική Σύνταξη ακόμα και τους ανασφάλιστους.

Τέλος αναγνώρισε ότι απαιτείται μεγάλη προσπάθεια και ανάπτυξη της οικονομίας για να αυξηθεί συνολικά το επίπεδο κοινωνικών παροχών στη χώρα μας που έχει υποχωρήσει μετά τις πολιτικές των τελευταίων χρόνων και δεν περιορίζεται αποκλειστικά στις συντάξεις.

Ολόκληρη τη συζήτηση με τη συμμετοχή του Ηλία Καματερού, από το 7΄ 20΄΄, μπορείτε να παρακολουθήσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

http://webtv.ert.gr/katigories/enimerosi/05ian2016-ert-enimerosi-0800-1000/


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!