Εκπροσώπηση της Βουλής στην 194η επέτειο της Α' Εθνοσυνέλευσης

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Κρεμαστινός θα εκπροσωπήσει τη Βουλή των Ελλήνων σε εκδηλώσεις για την 194η Επέτειο της Α’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων και της Ανεξαρτησίας της Ελλάδας μιας κορυφαίας στιγμής της πολιτειακής και πολιτικής ιστορίας της Ελλάδας.

Η Α’ Εθνοσυνέλευση του Ιανουαρίου 1822 υπήρξε ο πρόδρομος της Βουλής των Ελλήνων. Αποτέλεσε το θεμέλιο της συγκρότησης του Ελληνικού Κράτους και καθόρισε την μετέπειτα πορεία της χώρας. Μέσα σε 26 ημέρες, πρόκριτοι, ιεράρχες και μορφωμένοι Έλληνες ως πληρεξούσιοι αντιπρόσωποι γεωγραφικών περιφερειών συνέταξαν και ψήφισαν τον πρώτο καταστατικό χάρτη, το «Προσωρινόν Πολίτευμα της Ελλάδος», δημοσίευσαν τη μεγάλη Διακήρυξη της Εθνοσυνέλευσης, εξέλεξαν τα πρόσωπα που θα συγκροτούσαν την κεντρική Διοίκηση του κράτους και καθόρισαν τη στρατιωτική του δομή.  Από την επομένη της λήξης των εργασιών της Συνέλευσης, στις 16 Ιανουαρίου 1822, οι επαναστάτες διέθεταν πλέον ένα οργανωμένο κράτος που θα υποχρέωνε εχθρούς, συμμάχους και ουδέτερους να το αναγνωρίσουν ως κυρίαρχο και ανεξάρτητο.

Η προσφορά της Α´ Εθνοσυνέλευσης της Επιδαύρου ήταν τεράστια, όχι μόνο λόγω των προφανών υπηρεσιών της στην οργάνωση και τη νομιμοποίηση της Επανάστασης, αλλά και γιατί αποτέλεσε παρακαταθήκη στην πολιτική παιδεία των Ελλήνων. Στο εξής, όποτε οι Έλληνες βρίσκονταν μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι του πολιτικού τους βίου, θα είχαν έτοιμη την πιο δίκαιη μέθοδο λήψης αποφάσεων: τη συγκρότηση εθνικής συνέλευσης. Με την Α’ Εθνοσυνέλευση οι επαναστατημένοι Έλληνες εισάγονται στον οργανωμένο πολιτικό βίο, πορεία που έφερε αρχικώς την ανεξαρτησία και, τελικά, μετά από αγώνες και ιστορικές διακυμάνσεις εκατό περίπου χρόνων, το πολίτευμα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.

Τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 10 Ιανουαρίου στη Νέα Επίδαυρο, τόπο σύγκλησης της Α’ Εθνοσυνέλευσης, συνδιοργανώνουν η Βουλή των Ελλήνων και η Περιφέρεια Πελοποννήσου και περιλαμβάνουν τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Ιερό ναό της Ευαγγελιστρίας, επιμνημόσυνη δέηση, ομιλίες, μεταξύ των οποίων και του Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Δημήτρη Κρεμαστινού και κατάθεση στεφάνων στο χώρο της αναθηματικής στήλης, ελληνικούς χορούς και επίσκεψη στη μόνιμη έκθεση για την Α’ Εθνοσυνέλευση που διατηρεί η Βουλή των Ελλήνων στη Νέα Επίδαυρο. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με παράθεση γεύματος εκ μέρους της Βουλής προς τους συμμετέχοντες εκπροσώπους των συνδιοργανωτών και των προσκεκλημένων φορέων.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!