Συνέντευξη του βουλευτή Δημήτρη Κρεμαστινού στον ΒΗΜΑ FM

O βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ), Δημήτρης Κρεμαστινός μίλησε στους Βασίλη Χιώτη, Νότη Παπαδόπουλο και Γιώργο Παπαχρήστο για το ΠΑΣΟΚ, τη Ν.Δ. με την εκλογή Μητσοτάκη, την κυβέρνηση και τις ελλείψεις στις ΜΕΘ. 

α τις ελλείψεις στις ΜΕΘ

«Από τότε που υπάρχει το ΕΣΥ αναδύεται και το πρόβλημα των ΜΕΘ. Και βεβαίως χειροτερεύει, διότι οπωσδήποτε χρειάζεται προσωπικό, αλλά και προσωπικό να βρεθεί, θα υπάρχουν αιτήματα για ΜΕΘ, αφού ουσιαστικά το ΕΣΥ σήμερα λειτουργεί πυροσβεστικά. Δεν υπάρχει η εκπαίδευση που θα έπρεπε, δεν λειτουργεί η τηλεϊατρική, δεν εκπαιδεύονται σωστά γιατροί και νοσηλευτές, αφού γίνεται μέσω των καθημερινών συνεδρίων που γίνονται στη χώρα και ουσιαστικά η Ελλάδα είναι ένα promotion εταιρειών και σε καμία άλλη χώρα του κόσμου δεν έχει ανατεθεί η εκπαίδευση σε εταιρείες. Πρωταρχικός παράγοντας – εκτός των άλλων, διότι εγώ τα θεωρώ πιο σημαντικά – είναι τα χρήματα, αφού δεν λέω να προσληφθούν (γιατροί και νοσηλευτές στις ΜΕΘ) αύριο το πρωί, αλλά απόψε. Πρέπει να γίνουν, όμως, και τα άλλα».

 

Για το αν υπάρχει περιθώριο προσέγγισης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ μετά την εκλογή Μητσοτάκη

«Αυτό θα εξαρτηθεί πρώτα απ’ όλα από το σχεδιασμό που θα έχει ως αξιωματική αντιπολίτευση ο κ. Μητσοτάκης. Εάν, δηλαδή, δούμε πράγματα που μπορούν να συζητηθούν, θα συζητηθούν και να είστε σίγουροι. Η δική μου θέση, η προσωπική, από τον προϋπολογισμό του 2010 και όχι τώρα που το λένε όλοι είναι να δημιουργηθεί κυβέρνηση των ευρωπαϊκών δυνάμεων, κυβέρνηση ενότητας, όχι γιατί πρέπει να αλλάξουν υπουργοί και να πάνε άλλοι στις καρέκλες τους. Με τίποτα! Αλλά γιατί πρέπει να δώσουμε την εικόνα ότι μπορούν να μας εμπιστευθούν οι επενδυτές, ότι δεν θα αλλάξουμε πάλι τους νόμους για το ασφαλιστικό ή το φορολογικό, για να αρχίσει πάλι η Ελλάδα να είναι ανταγωνιστική. Αλλά αν έχουμε μια κυβέρνηση που οι επενδυτές δεν ξέρουν τι θα γίνει στο επόμενο ή το παράλλο εξάμηνο – και μιλώ για όλα αυτά τα χρόνια – αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο μειονέκτημα για την άσκηση πολιτικής. Εάν λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης ασπαστεί αυτήν την πολιτική, αυτή είναι και η πολιτική του ΠΑΣΟΚ που την έχει προτείνει από την αρχή της κρίσης. Και ασφαλώς θα υπάρξει συζήτηση.

Κέντρο είναι όλοι, κανείς δεν λέει ότι είναι ακραίος. Και όπως σήμερα το Κέντρο μετατοπίζεται, είναι με την έκφραση της Σοσιαλδημοκρατίας, της φιλελεύθερης πολιτικής και όλων αυτών. Όλα Κέντρο είναι, αλλά δεν είναι το ίδιο πράγμα και γι’ αυτό εμείς εμμένουμε στις απόψεις και την ιδεολογία αυτού του χώρου (του ΠΑΣΟΚ)».

 

Για τα περιθώρια στήριξης της κυβέρνησης ή νομοθετικών πρωτοβουλιών της από το ΠΑΣΟΚ

«Το ΠΑΣΟΚ δεν νομίζω ότι θα διευρύνει (την κυβερνητική πλειοψηφία), εκτός εάν τα άρθρα που θα φέρει σε νομοσχέδια η κυβέρνηση είναι αυτά που είχε υποστηρίξει και εάν είναι θετικά, είναι υποχρεωμένο να τα υποστηρίξει. Αλλά πέραν των άρθρων που προτείνει νομοθετικά, δεν είναι διατεθειμένο να αναλάβει βάρη που δεν του ανήκουν. Διότι βασική πολιτική του ΠΑΣΟΚ ήταν «εντάξει, μέχρι εδώ ήταν τα βάρη και όχι άλλα βάρη». Εάν αυτό γίνει με αλλαγή πολιτικής και δεχθούμε άλλα βάρη, δεν είναι φιλοσοφία του ΠΑΣΟΚ αυτό το πράγμα. Κατά συνέπεια, δεν θα είναι πρόθυμο το ΠΑΣΟΚ να ψηφίσει άρθρα που μειώνουν μισθούς και συντάξεις, όχι γιατί δεν μειώθηκαν (στο παρελθόν), αλλά γιατί δεν μπορεί με το επιχείρημα – και το είπα και στη Βουλή – ότι ο Νταβέλης σκότωσε τόσους, τόσους πρέπει να σκοτώσουμε κι εμείς. Ό,τι έγινε, έγινε. Έγινε κατ’ ανάγκη; Έγιναν λάθη; Είπαμε όμως να τελειώσει αυτή η ιστορία και όσο συνεχίζεται, δεν μπορεί να συνεχίζεται αιώνια, η μείωση των μισθών και συντάξεων μέχρι εξαφανίσεως. Αυτό δεν μπορεί να το στηρίξει το ΠΑΣΟΚ».


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!