Ο Δήμαρχος Νισυρίων κ. Χριστοφής Ι. Κορωναίος βρέθηκε κοντά στην Νισύρικη Ομογένεια στην Νέα Υόρκη

Ο Δήμαρχος Νισυρίων κ. Χριστοφής Ι. Κορωναίος βρέθηκε κοντά στην Νισύρικη Ομογένεια στην Νέα Υόρκη για δέκα μέρες. 

Έφτασε στην Νέα Υόρκη πριν την Πρωτοχρονιά για να υποδεχθεί μαζί με τους Νισύριους της Αμερικής τη νέα χρονιά. Είναι η πρώτη φορά που παραμονή πρωτοχρονιάς βρίσκεται στη Νέα Υόρκη Δήμαρχος από τη Νίσυρο κοντά στους Νισύριους. Αυτό αποδεικνύει τη σημασία που δίνει η Δημοτική Αρχή στην επαφή του Δήμου με τους απανταχού Νισύριους.

Την Κυριακή 3-1-2016 ο Δήμαρχος στην κατάμεστη από Νισύριους αίθουσα του συλλόγου των Νισυρίων στη Νέα Υόρκη, έκοψε την βασιλόπιτα και στην συνέχεια έκανε απολογισμό του πρώτου έτους στα ηνία του Δήμου. Παρέθεσε αναλυτικά την οικονομική κατάσταση του Δήμου Νισυρίων και ακολούθησε συζήτηση με τη συμβολή όλων των παρευρισκομένων.

Στην διάρκεια της εκεί παραμονής του ο Δήμαρχος πέραν της καθημερινής επαφής με πολλούς συμπατριώτες, είχε συναντήσεις με Νισύριους που έχουν την οικονομική ευχέρεια να συμβάλουν στην ανάπτυξη της Νισύρου.

  1. Συναντήθηκε με τον Νισύριο επιχειρηματία Γιάννη Κατσιματίδη στα γραφεία της εταιρείας του στην Νέα Υόρκη. Στην συνάντηση ο Δήμαρχος του παρουσίασε σχέδιο και μελέτη για την κατασκευή του «Κατσιματίδειου Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου», ένα φιλόδοξο σχέδιο που θα συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού στην Νίσυρο και θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες χώρου για πολιτιστικές εκδηλώσεις. Στην παρουσίαση της μελέτης ήταν παρόντες πέραν του Γιάννη Κατσιματίδη και τα παιδιά του Γιάννης και Άνδρεα, μαζί με συνεργάτες του. Οι επαφές συνεχίζονται για τον σχεδιασμό των περαιτέρω ενεργειών.
  1. Ο Δήμαρχος είχε συνάντηση με τους αδερφούς Ράλλη οι οποίοι προτίθενται να δημιουργήσουν ίδρυμα για την διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος της Νισύρου. Στόχος του ιδρύματος είναι να διατηρηθεί όσο γίνεται η ομορφιά του νησιού και να αποκατασταθούν οι ζημιές που έχουν προξενηθεί στο παρελθόν. Στις συναντήσεις με τους αδερφούς Ράλλη έγινε εκτενής ανάλυση της θεματολογίας που θα καλύψει το ίδρυμα.
  1. Ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον κ. Κώστα Παπαμιχαήλ ο οποίος προτίθενται να προβεί στην διαμόρφωση του κεντρικού δρόμου των Νικειών που οδηγεί από το σταθμό στην πλατεία της Πόρτας με υπογειοποίηση των καλωδίων και πλακόστρωση του δρόμου. Ο Δήμος Νισύρου θα του παραθέσει σύντομα μελέτη για το έργο αυτό.
  1. Ο Δήμαρχος Συναντήθηκε με την Κλεονίκη Πένα – Κορωναίου η οποία ανέλαβε την κατασκευή βιβλιοθήκης στο Δημοτικό Σχολείο κόστους 3.500 δολαρίων και την παροχή τροφίμων στο Κέντρο Αλληλεγγύης κόστους 1.500 δολαρίων.

Ο Δήμαρχος κατά την παραμονή του στην Νέα Υόρκη έδωσε δυο συνεντεύξεις στους τηλεοπτικούς σταθμούς Cosmos FM και HELLAS FM για θέματα που αφορούν την Νίσυρο και για την Ελλάδα γενικότερα. Επίσης επισκέφθηκε τα γραφεία των Ομογενειακών Εφημερίδων «Εθνικός Κήρυκας» και «Greek News», όπου έδωσε συνεντεύξεις.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!