Γιώργος Α Ρούσσος για την ίδρυση και λειτουργία ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΜΕΑ στο δημοτικό οικόπεδο στα Αργινώντα

Θέμα: Τεκμηρίωση δυνατοτήτων υλοποίησης ή μη , της πρότασης του Προέδρου του Συλλόγου Γονέων Καλύμνου «Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ» , κ. Ολυμπίτη Φ , για την ίδρυση και λειτουργία ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΜΕΑ στο δημοτικό οικόπεδο στα Αργινώντα , όπου βρίσκεται το κτήριο του υπό ολοκλήρωση Καταδυτικού Πάρκου Καλύμνου.

Προς: Δήμαρχο Καλυμνίων κ. Ιωάννη Γαλουζή

Κοινοποίηση:

  1. Έπαρχο Καλύμνου
  2. Αντιδήμαρχο Καλύμνου κ. Ζαΐρη Κ
  3. Περιφερειακούς Συμβούλους Καλύμνου
  4. Επικεφαλής Παρατάξεων του Δ.Σ. Καλύμνου
  5. Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων Καλύμνου «Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ»
  6. Τοπικά ΜΜΕ

Θέμα: Τεκμηρίωση δυνατοτήτων υλοποίησης ή μη , της πρότασης του Προέδρου του  Συλλόγου Γονέων Καλύμνου «Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ» , κ. Ολυμπίτη Φ , για την ίδρυση και λειτουργία ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΜΕΑ στο δημοτικό οικόπεδο στα Αργινώντα , όπου βρίσκεται το κτήριο του υπό ολοκλήρωση Καταδυτικού Πάρκου Καλύμνου

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε , αγαπητέ Γιάννη

Σε συνέχεια της έως σήμερα διεξαχθείσας δημόσιας συζήτησης για το θέμα , στην οποία και συμμετέχω , και σε συνέχεια των τελευταίων πληροφοριών που έδωσα στην δημοσιότητα τηλεοπτικώς πριν λίγες ημέρες , σας ενημερώνω και γραπτώς ότι η διάταξη βάσει της οποίας διατυπώθηκε η ελπίδα ότι δίνει την δυνατότητα νόμιμης δημιουργίας Κατασκηνωτικού Κέντρου στον εν λόγω δημοτικό οικόπεδο , είναι η ΚΥΑ 14129(ΦΕΚ 1476 Β/14-07-2015) :«Καθορισμός τεχνικών και λειτουργικών προδιαγραφών των Οργανωμένων Τουριστικών Κατασκηνώσεων» ,  όπως ενημερώθηκα από τον Προϊστάμενο της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Δωδεκανήσου κ. Ξάνθη Α.  και όπως την «κατέβασα» από το siteτου Εθνικού Τυπογραφείου (http://www.et.gr/index.php/2013-01-28-14-06-23/2013-01-29-08-13-13)

Στην εν λόγω ΚΥΑ και συγκεκριμένα στην παράγραφο 2 του άρθρου 2 , ορίζεται ξεκάθαρα ότι :  «Οι οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις κατασκευάζονται …….. επί ενιαίου γηπέδου ……… κείμενο σε περιοχές εκτός σχεδίου πόλεως ή εντός Ζωνών Οικιστικού Ελέγχου (ΖΟΕ) στις οποίες επιτρέπεται η δημιουργία οργανωμένων τουριστικών

Κατασκηνώσεων»

Όπως όμως ξέρουμε :

  1. Η εν λόγω δημοτική έκταση δεν είναι «γήπεδο κείμενο σε περιοχή εκτός σχεδίου πόλεως» αλλά είναι «οικόπεδο εντός του οικισμού των Αργινωντών».
  2. Δεν έχει καθοριστεί καμιά ΖΟΕ(Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου) οποιουδήποτε είδους σε όλη την Κάλυμνο , κάτι άλλωστε που δεν μπορεί να γίνει πριν την θεσμοθέτηση του ΓΠΣ (Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου) Καλύμνου και των αντιστοίχων χρήσεων γης σε κάθε περιοχή της Καλύμνου.

Συνεπώς είναι προφανές ότι δεν υπάρχει καμιά δυνατότητα για δρομολόγηση εντός του ΣΕΣ 2014-2020 (νέο ΕΣΠΑ) της υλοποίηση της εν λόγω πολύ σημαντικής και καινοτόμου πρότασης του κ. Ολυμπίτη Φ.

Όμως κ. Δήμαρχε , σας εισηγούμαι να παραμείνουμε όλοι στην ουσία της πρότασης του κ. Ολυμπίτη που είναι η δημιουργία Κατασκηνωτικού Κέντρου ΑμεΑ και επί αυτού το πρώτο βήμα είναι να ενταθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες για την εύρεση και επιλογή ενός άλλου κατάλληλου χώρου για την εν λόγω χρήση.

Με εκτίμηση

Γεώργιος Α Ρούσσος

πρώην Δήμαρχος Καλυμνίων


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2020 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!