Κίνητρα στις τοπικές κοινωνίες και αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων ζήτησε ο δήμαρχος Ρόδου για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού

Η μόνιμη και συνεχής διαβούλευση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής με την  Αυτοδιοίκηση για την καλύτερη αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος, αποφασίστηκε στη σύσκεψη με τη μεικτή Επιτροπή για το Μεταναστευτικό  που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Υπουργείο, με τη συμμετοχή του δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου.

Η σύσκεψη είναι η πρώτη από πολλές που θα ακολουθήσουν προκειμένου να υπάρξει περαιτέρω σύνδεση του Κράτους με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ώστε οι δύο πλευρές να συμπράξουν στο στάδιο της εκπόνησης του εθνικού σχεδιασμού. Στόχος είναι με τη συμμετοχή των δήμων να επιτευχθεί μια ισορροπημένη κατανομή της ευθύνης για την καλύτερη δυνατή διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος.

Με  τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα πέραν του δημάρχου Ρόδου στη σύσκεψη μετείχαν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου κ. Βασίλης Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, καθώς και οι δήμαρχοι: Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, Παλαιού Φαλήρου κ. Διονύσης Χατζηδάκης, Παιανίας κ. Χρήστος Γκουντενούδης, Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης, Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, καθώς και ο αντιδήμαρχος Κω κ. Δαβίδ Γερασκλής.

Στη σύσκεψη δόθηκαν απαντήσεις για το ρόλο των δήμων στην αντιμετώπιση της κρίσης  ενώ οι δήμαρχοι ζήτησαν να δοθούν κίνητρα στις τοπικές κοινωνίες μέσα από την αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων.

«Η Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να διαβουλεύεται με την Κεντρική Διοίκηση από ισότιμη θέση», δήλωσε ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, τονίζοντας την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων που θα ενισχύσουν το ρόλο της και θα δώσουν οικονομικά κίνητρα στις τοπικές κοινωνίες.

Ο υπουργός αποδέχτηκε το αίτημα των δημάρχων να προγραμματιστεί συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας κ. Αλέκο Φλαμπουριάρη προκειμένου να ενημερωθεί η Επιτροπή για τον κυβερνητικό σχεδιασμό στο μεταναστευτικό.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!