Νεκτάριος Σαντορινιός: Θέμα: «Δεν γίνεται καμία μείωση στις τωρινές συντάξεις και σε κάποιες περιπτώσεις οι χαμηλές συντάξεις έχουν και αυξήσεις»

Στην εκπομπή Πρώτη Γραμμή με τον Βασίλη Λυριτζή και Γιώργο Οικονόμου, εμφανίστηκε την Τρίτη το πρωί (12/1/16) ο Νεκτάριος Σαντορινιός, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου. 

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για την πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, ο βουλευτής υπογράμμισε τον αναδιανεμητικό και ταξικό χαρακτήρα αυτής. Ακόμη, τοποθετήθηκε σε σχέση με τις αλλαγές στο φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα για τους αγρότες, αναφέροντας την στρεβλή αντίληψη για την αγροτική παραγωγή που μέχρι σήμερα επιβίωνε. Επίθεση, τέλος έκανε στην αντιπολίτευση για τα μέχρι τώρα επιχειρήματά της απέναντι στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και δε δίστασε να σχολιάσει ανοιχτά την εκλογή Μητροτάκη στην προεδρεία της Ν.Δ. (http://www.skai.gr/tv/show/?showid=64410)

Για τους αγρότες

«Οι πολιτικές παθητικής επιδότησης των αγροτών μέσω, είτε του φορολογικού συστήματος, είτε του ασφαλιστικού, δεν μπορούν να αποτελούν λύση για την αγροτική οικονομία. Εμείς υπερασπιζόμαστε το να υπάρχουν ενιαίοι κανόνες για όλους, δηλαδή όσο φορολογείται το κέρδος για τον μισθωτό ή τον εργάτη, πρέπει να φορολογείται και για τον αγρότη».

«Το να δίνονται επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές και στην ουσία να μην υπάρχει παραγωγή, δεν συνιστά αγροτική ανάπτυξη. Το Leader και ο ΟΠΑΑΧ, μέχρι σήμερα χρησιμοποιήθηκαν για να γίνει αγροτουρισμός και βίλες ορισμένων. Πρέπει να δοθούν κίνητρα για την παραγωγική ανασυγκρότηση. Όχι άλλες επιδοτήσεις για να ξεριζωθούν αμπέλια. Εμείς πιστεύουμε στις ενεργητικές πολιτικές όπως οι επιδοτήσεις για δευτερογενή παραγωγή που θα αξιοποιήσει τα αγροτικά προϊόντα».

«Οι αγρότες δε θα αιφνιδιαστούν. Ό,τι αλλαγές γίνουν, θα γίνουν σταδιακά. Ακόμη και στο νέο ασφαλιστικό υπάρχει προνομιακή  μεταχείριση για τους αγρότες- ενώ η κατώτατη ασφαλιστική κλάση υπολογίζεται στα 586€ για όλους, για τους αγρότες υπολογίζεται στο 80% αυτής. Επιπλέον υπάρχουν ειδικές ρυθμίσεις για τα παιδιά και της συζύγους των αγροτών».

Για το Ασφαλιστικό των Ελεύθερων Επαγγελματιών

«Σύμφωνα με τις προσομοιώσεις του Υπουργείου Εργασίας και με βάση τα δεδομένα, περίπου το 80% των ελεύθερων επαγγελματιών, με το νέο ασφαλιστικό, θα έχουν χαμηλότερες εισφορές, γιατί έχουν πολύ χαμηλή φορολογική δήλωση. Υπάρχουν ζήτημα με τις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματικών και για αυτό το λόγο θα γίνει ειδική συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας με εκπροσώπους όλων των φορέων των αυτοαπασχολούμενων, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα».

«Το ζήτημα των ασφαλιστικών εισφορών γενικά έχει τεθεί σαν προβληματισμός και στη δική μας Κ.Ο. και θα πιστεύουμε ότι θα βρεθούν λύσεις».     

Προς την Αντιπολίτευση

«Το mailΧαρδούβελη που επικαλείται συχνά η αντιπολίτευση, έβαζε σε εφαρμογή τον νόμο 3863, ο οποίος αν εφαρμοζόταν θα οδηγούσε σε πολύ χαμηλότερες συντάξεις σήμερα.»

«Παρά τα όσα λέτε, το παράλληλο πρόγραμμα θα έρθει προς ψήφιση και θα κριθεί η στάση σας απέναντι σε αυτό»

Τα βασικά σημεία του νέου ασφαλιστικού

 «Με την πρόταση μας για το ασφαλιστικό δεν γίνεται καμία μείωση στις τωρινές συντάξεις και σε κάποιες περιπτώσεις οι χαμηλές συντάξεις έχουν και αυξήσεις. Πρέπει ο καθένας να συνεισφέρει σύμφωνα με το βαλάντιό του. Αυτός είναι ο αναδιανεμητικός και ταξικός χαρακτήρας που δίνουμε στο ασφαλιστικό.»

Εξίσου σημαντικό είναι ότι για την αντιμετώπιση της μαύρης εργασίας, για πρώτη φορά, με αυτό το νομοσχέδιο εισάγεται ρήτρα αντικειμενικοποίησης των εργαζομένων που πρέπει να έχει και των ασφαλιστικών εισφορών που πρέπει να πληρώνει μια επιχείρηση. Δε μπορεί δηλαδή μια επιχείρηση που αντικειμενικά χρειάζεται 10 εργαζόμενους, να δηλώνει μόνο έναν.»

Σχόλιο για την εκλογή Μητσοτάκη

Υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα, που στήριξαν την εκλογή Μητσοτάκη και βοήθησαν στο να ανατραπεί η διαφορά με τον κ. Μειμαράκη, που προέρχονται από τον ακροδεξιό χώρο, όπως ο κ. Γεωργιάδης και ο κ. Βορίδης. Προφανώς, για αυτή τη στήριξη έχει ζητηθεί και κάποιο αντίτιμο. Επομένως θεωρώ ότι η Ν.Δ. κάνει στροφή προς την ακροδεξιά».  


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!