Νίσυρος: Αναγνώριση της Ιαματικής πηγής των Λουτρών & Αίτημα στην UNESCO για την περιοχή του ηφαιστείου

Αναγνώριση της Ιαματικής πηγής των Λουτρών & Αίτημα στην UNESCO για την περιοχή του ηφαιστείου

Αναγνώριση της Ιαματικής πηγής των Λουτρών

Μια σοβαρή εκκρεμότητα πολλών ετών, επιτέλους δρομολογήθηκε. Ο Δήμος Νισυρίων κατέθεσε πλήρη φάκελο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά και την απαιτούμενη αίτηση “για την αναγνώριση του φυσικού πόρου στον οικισμό Μανδράκιτου Δήμου Νισύρου, ως ιαματικού”. Η αναγνώριση αυτή είναι απαραίτητη για τη νόμιμη παροχή υπηρεσιών ιαματικών λουτρών σε όσους το έχουν ανάγκη και φυσικά αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για οποιοδήποτε επενδυτικό σχέδιο αφορά στο συγκρότημα των Λουτρών Μανδρακίου.

 

Αίτημα στην UNESCO για την περιοχή του ηφαιστείου

O Δήμος Νισυρίων ξεκίνησε τη διαδικασία προετοιμασίας φακέλου σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου  να ενταχθεί στη λίστα με τις υποψηφιότητες της Ελλάδας που θα υποβληθούν στην UNESCO, προκειμένου στην περίπτωσή μας, να αναγνωριστεί η περιοχή του ηφαιστείου, ως μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς.

 

Συμμετοχές του Δήμου σε συνέδρια – ημερίδες

Ο Δήμος Νισυρίων συμμετείχε στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Hilton την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016, με θέμα «Περιβάλλον και Αυτοδιοίκηση – Οι πράσινες προκλήσεις για τις πόλεις». Τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν α) Η βιώσιμη κινητικότητα και η βιώσιμη ευημερία στις πόλεις β) Ανακύκλωση, Επαναχρησιμοποίηση, Πράσινη Οικονομία και γ) Παρατηρητήριο πολιτών για τις πράσινες συμβάσεις.

Ο Δήμος Νισυρίων συμμετείχε στο συνέδριο με αντικείμενο το περιβάλλον και τη χρηματοδότηση «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ: ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ – ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ. ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ – ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ», που διοργάνωσε η επιχειρηματική πρωτοβουλία και η επενδυτική έκδοση Α-Energy Ιnvestments με τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Κεντρικής ΄Ενωσης Δήμων Ελλάδος, Περιφερειών, των συναρμόδιων αρχών, του ιδιωτικού τομέα, τραπεζών και επιστημονικών φορέων την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο Hilton. Στο πολύ ενδιαφέρον αυτό συνέδριο επιβεβαιώθηκε η ορθότητα των επιλογών του Δήμου στις προτάσεις - μελέτες που έχει καταθέσει προς χρηματοδότηση, στον τομέα της ανακύκλωσης – διαχείρισης των απορριμάτων του νησιού.

Το Δήμο Νισυρίων εκπροσώπησε ο κ. Οδυσσέας Σακελλαρίδης.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!