Νεκτάριος Σαντορινιός: «Με την εκλογή Μητσοτάκη, είναι ξεκάθαρο ότι έχει επικρατήσει η ακραία νεοφιλελεύθερη δεξιά»

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Μέγκα, με τον Δημήτρη Καμπουράκη και Γιώργο Οικονομέα, εμφανίστηκε σήμερα το πρωί (14/01/2016) ο Νεκτάριος Σαντορινιός. Ο βουλευτής Δωδεκανήσου εξήγησε για ακόμη μια φορά την πρόταση που έχει καταθέσει η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό και ειδικά τις αλλαγές που συζητούνται για τα «αγκάθια» σε σχέση με τους ελεύθερους επαγγελματίες. Σχολίασε, ακόμη, την πολιτική ταυτότητα του κ. Μητσοτάκη και την ανάγκη η Ν.Δ. να αναλάβει το ρόλο της ως αντιπολίτευση.

Για την εκλογή Μητσοτάκη

«Με την εκλογή Μητσοτάκη, είναι ξεκάθαρο ότι έχει επικρατήσει η ακραία νεοφιλελεύθερη δεξιά, η ίδια δηλαδή πολιτική που είχε επιδείξει και στο κυβερνητικό του έργο. Όπως και να έχει, είναι σημαντικό το γεγονός ότι η Ν.Δ. έχει Πρόεδρο αυτή τη στιγμή, γιατί ήταν έλλειμμα για την κοινοβουλευτική μας δημοκρατία, η εκκρεμότητα που υπήρχε τόσους μήνες στην αξιωματική αντιπολίτευση. Εμείς αναμένουμε τη πολιτική στάση που πρόκειται να κρατήσει η Ν.Δ. στα μεγάλα και σημαντικά θέματα, και ανάλογα θα κρίνουμε.»

 Για το Ασφαλιστικό

«Η προσωπική διαφορά θα συνεχίσει να υπάρχει και δε θα κοπεί καμία σύνταξη από τις καταβαλλόμενες. Σε αντίθεση με τις οριζόντιες μειώσεις που θα γίνονταν αν εφαρμοζόταν στις σημερινές συνθήκες ο ν. 3863.»

«45 μέρες θα είναι σε διαβούλευση το σχέδιο μέχρι να ψηφιστεί. Επιδέχεται αλλαγές και προτάσεις. Εμείς ζητάμε από τους φορείς, από τα κόμματα και τους πολίτες να καταθέσουν εναλλακτικές. Θυμάστε τι γινόταν μέχρι τώρα; 11 μειώσεις συντάξεων, χωρίς συζήτηση και χωρίς κουβέντα.»

«Γίνεται προσπάθεια να συμφωνήσουμε με όλους τους κοινωνικούς φορείς σε μια πρόταση για ένα πιο δίκαιο και πιο αναδιανεμητικό ασφαλιστικό σύστημα, σε κατεύθυνση που θα σταματά τις αδικίες και τους παραλογισμούς που ίσχυαν μέχρι τώρα. Θυμίζω μόνο ότι το ΙΚΑ, είχε 930 διαφορετικούς τρόπους υπολογισμού συντάξεων. Αυτό σημαίνει ότι όποιος ερχόταν, έστελνε τον λογαριασμό στον επόμενο. Εμείς δεν επιλέγουμε εμβαλωματικές λύσεις, όπως έκαναν οι προηγούμενοι, αλλά θα φέρουμε ένα νέο, ενιαίο, δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα που θα εξουδετερώνει τις μέχρι τώρα αδικίες».

«Με την εθνική σύνταξη των 384€ εξουδετερώνεται η κατάργηση του ΕΚΑΣ και οι όποιες άλλες αδικίες περιέχονταν στις συμφωνίες. Τα 384€ δεν πρέπει να θεωρείται σαν την κατώτατη σύνταξη- όπως εσφαλμένα υποστηρίζει το ΚΚΕ. Είναι το όριο πάνω στο οποίο χτίζεις, με βάση τον εργασιακό σου βίο».

Για τις Σκουριές

«Για την Ελ Ντοράντο Γκόλντ, από το 2012- 2014, έχουν καταγραφεί 21 παραβάσεις περιβαντολλογικής νομοθεσίας, σύμφωνα με τους Επιθεωρητές, οι οποίες συνοδεύονται με πρόστιμο 1,7εκ.€. Αυτές τις έκρυψε η Ν.Δ. στα συρτάρια. Ακόμη, η ίδια η επένδυση, έχει καταδικαστεί στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια με 15, 34 εκ. € πρόστιμο γιατί το 2003 πήρε τα ορυχεία κάτω από την αξία κτίσης, με όφελος 11εκ €- μιλάμε δηλαδή για μια μαύρη ουσιαστικά επιχορήγηση.»

«Η δική μας θέση είναι ότι οποιαδήποτε επένδυση πρέπει να ακολουθεί τους περιβαλλοντικούς κανόνες. Η συγκεκριμένη δεν τους ακολουθεί και δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα σε μια τουριστική περιοχή.»

«Στο Νταβός, ο κ. Τσίπρας, θα πάει περήφανα να πει ότι στη χώρα υπάρχει νομιμότητα. Εμείς δε θα κάνουμε τη χώρα ζούγκλα, έτσι όπως έκανε η Ν.Δ., κρύβοντας τους ελέγχους των επιθεωρητών στα συρτάρια της για να μην πειραχτεί μια εταιρεία που καταστρέφει το περιβάλλον.»


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!