Ομιλία του Βουλευτή Δωδεκανήσου Δημήτρη Γάκη στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών

Δημήτρης Γάκης στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής: «Το κυβερνητικό πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης και ο νέος αναπτυξιακός νόμος, αποτελούν κρίσιμους παράγοντες για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση» 

Ο πρόεδρος της ειδικής μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής των Ελλήνων, Δημήτρης Γάκης, στην εισήγησή του στη συνεδρίαση της Επιτροπής για το στρατηγικό αναπτυξιακό σχέδιο της Δυτικής Ελλάδας (12.01.16), υπογράμμισε τη σημασία της ειδικευμένης εμπειρίας/μεταφοράς τεχνογνωσίας των Περιφερειών στη χρήση των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων. Ιδίως σε προγράμματα και έργα που βοηθούν στον σχεδιασμό και την εφαρμογή των δικών τους στρατηγικών, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αναπτυξιακές ανάγκες των περιοχών τους.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου, αναφέρθηκε επίσης σε δύο ειδικά σημεία του ρόλου που μπορεί να παίξει η Επιτροπή Περιφερειών στην ενημέρωση του Κοινοβουλίου στη διαδικασία υλοποίησης των αναπτυξιακών προγραμμάτων των Περιφερειών της Ελλάδας: «Θα είναι αρκετά χρήσιμη η μεταφορά εμπειρίας/τεχνογνωσίας από τις Περιφέρειες στους Δήμους, ειδικά των πιο ευαίσθητων ορεινών και νησιωτικών περιοχών, ιδιαίτερα για την κατασκευή υποδομών και την αναβάθμιση των ανθρώπινων πόρων, όπως και η συνεργασία Περιφερειών – Επιτροπής – Κυβέρνησης, ώστε τα τοπικά αναπτυξιακά προγράμματα να εντάσσονται στο εθνικό στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης που διαμορφώνεται».

«Η παραγωγική ανασυγκρότηση και ο αναπτυξιακός νόμος, θεωρώ ότι είναι από τις πιο σημαντικές θεσμικές παρεμβάσεις και οι πιο κρίσιμες πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβει η Ελληνική Κυβέρνηση, για να μπορέσει να πετύχει την αναστροφή της κοινωνικής και οικονομικής αποσύνθεσης και να μην διαιωνίζεται στο σπιράλ των κρίσεων-μνημονίων, κρίση- μνημόνιο - κρίση - μνημόνιο… Νομίζω, ότι αυτοί οι δύο παράγοντες θα πρέπει να είναι σε πρώτη προτεραιότητα, για σήμερα ίσως, ακόμη πιο ψηλά σε ιεράρχηση και από τη ρύθμιση του εξωτερικού χρέους, γιατί εάν δεν πετύχουμε παραγωγική ανασυγκρότηση και εάν δεν ψηφίσουμε τον αναπτυξιακό νόμο, όλα τα άλλα θα είναι «κούφια λόγια, μία τρύπα στο νερό», είπε ο Δημήτρης Γάκης.

Τέλος, κλείνοντας τη συνεδρίαση ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών, σημείωσε: «Θα πρέπει να διατηρήσουμε την παρεμβατική αξία της πολιτικής στην κοινωνία Αυτό θα το πετύχουμε μέσα από την ενίσχυση του τρίπτυχου Αυτοδιοίκηση, Κοινοβούλιο, Κυβέρνηση. Η Αυτοδιοίκηση είναι η πλησιέστερη στον πολίτη εξουσία που ακούει τα προβλήματα του. Η Νομοθετική εξουσία, που είναι η Βουλή, νομοθετώντας, δημιουργεί το θεσμικό πλαίσιο προστασίας πολιτών και τέλος είναι η Εκτελεστική εξουσία, η οποία θα πρέπει να υλοποιεί τις αποφάσεις της νομοθετικής εξουσίας. Αυτό το ρόλο (της διασύνδεσης και της θετικής συνέργειας των επιπέδων εξουσίας), νομίζω ότι τον έχει και οφείλει να τον παίξει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και προς όφελος της Ελληνικής κοινωνίας - αυτός είναι ο στόχος μας - η Επιτροπή Περιφερειών».

***

Video ομιλίας

https://www.youtube.com/watch?v=qzNk48EsfYg&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=zTKPRXuLWj8&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=z3zQqeTg8II&feature=youtu.be     

***

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

-.-


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!