Δήλωση Αντιπροέδρου της Βουλής, βουλευτή Δωδεκανήσου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ

Αναφορικά με δηλώσεις μου σχετικά με τη διαγραφή ενός βουλευτή από την κοινοβουλευτική ομάδα, η μόνη ισχύουσα άποψή μου είναι αυτή που εξέφρασα στην εκπομπή ΕΡΤFOCUS  της 14.01.16 και έχει, επί λέξει, ως εξής:

Το ΠΑΣΟΚ έχει, όπως ξέρετε, μια ιστορία αρκετών ετών και ισχύουν ορισμένοι κανόνες. Υπάρχει ελευθερία έκφρασης γνώμης του κάθε βουλευτή για οποιονδήποτε, ακόμα και για τον Πρόεδρο, μέσα όμως στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής ομάδας. Από εκεί και πέρα, οι βουλευτές ακούνε στην απόφαση της κοινοβουλευτικής ομάδας. Όταν ένας έχει διαφορετική άποψη από τον Πρόεδρο και την εκφράσει μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα είναι αποδεκτό, είναι θεμιτό. Και εάν είναι πλειοψηφούσα η άποψη ο Πρόεδρος υποτίθεται ότι πρέπει να ακούσει την κοινοβουλευτική του ομάδα. Ακόμα και τη γνώμη του (σ.σ. διαφωνούντα). Όταν όμως είναι μειοψηφούσα η άποψη του βουλευτή, ο βουλευτής πρέπει να ακούσει τη φωνή της κοινοβουλευτικής ομάδας. Από εκεί και πέρα, εάν δεν συμβεί αυτό, η αρχή της λειτουργίας των κομμάτων είναι ότι ο βουλευτής τίθεται εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Δε θα ήθελα να κρίνω τις προσωπικές απόψεις κανενός βουλευτού, και βέβαια και του κυρίου Γρηγοράκου. Εκείνο όμως το οποίο θέλω να κρίνω, είναι τη λειτουργία της κοινοβουλευτικής ομάδας και του κόμματος, η οποία λειτούργησε όπως ιστορικά λειτουργεί η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.»

 

Κάθε άλλη άποψη που για λόγους εμπορικούς αποδίδεται σε μένα, ουδόλως με εκπροσωπεί.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!