Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας της Κύπρου

Φωτογραφίες Κλίκ στην κάθε φωτό για μεγένθυνση!

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης συναντήθηκε σήμεραμε τα μέλη της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας που επισκέπτονται τη χώρα μας.

Υποδεχόμενος την επιτροπή ο κ. Βούτσης δήλωσε: «Με πολλή χαρά υποδεχόμαστε στην Ελληνική Βουλή τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας και εκπρόσωπο της Βουλής της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Γιώργο Βαρνάβα, με τον οποίο πολύ πρόσφατα είχαμε συζητήσεις και στην κυπριακή Βουλή.

Είναι μια συγκυρία στην οποία τόσο το διεθνές περιβάλλον όσο και εμείς και ιδιαίτερα οι Κύπριοι ασχολούμαστε πολύ ενεργά με την προσπάθεια για την εξεύρεση λύσης με στόχο την επανένωση του νησιού και της Κυπριακής Δημοκρατίας που έτσι κι αλλιώς έχει την οντότητά της και είναι μέλος της ΕΕ.

Έχουμε επανειλημμένως υποστηρίξει και θα το επαναλάβουμε και αυτή την εβδομάδα, κατά την οποία θα πραγματοποιηθούν πολλές επαφές στην Ελλάδα, ότι από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να ενθαρρύνουμε μία λύση που δεν θα συνδέεται καθόλου με το καθεστώς των εγγυήσεων και θα δίνει προτεραιότητα σε όλα τα θέματα τα οποία οι δύο πλευρές θα επιλύσουν, από κοινού πλέον, στο εσωτερικό της Κύπρου. Μπορούμε να μοιραστούμε την αισιοδοξία την οποία μας μεταφέρουν οι φίλοι και σύντροφοι συνάδελφοι από την Κύπρο και με πολύ ενδιαφέρον  περιμένουμε τα νέα τους πάνω σε αυτό το κρίσιμο, κορυφαίο ζήτημα».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Γιώργος Βαρνάβας, δήλωσε: «Η αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας βρίσκεται εδώ για να παραστεί σε δύο γεγονότα δυστυχώς θλιβερά, τα οποία όμως συνδέουν την Ελλάδα με την Κύπρο. Αύριο το μεσημέρι θα παραδοθούν στο ΓΕΕΘΑ τα λείψανα έξι Ελλαδιτών στρατιωτών οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής, ενώ το απόγευμα, στην κυπριακή πρεσβεία, θα γίνει εκδήλωση από πλευράς του Υπουργείου Άμυνας της Κύπρου όπου θα τιμηθούν οι πεσόντες της ακταιωρού Φαέθων, η οποία βυθίστηκε κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών μεταξύ των δύο κοινοτήτων το 1964 από τα τουρκικά βομβαρδιστικά αεροπλάνα.

Πριν από λίγο, έγινε μια ευρεία συζήτηση με τη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων σχετικά με τις σχέσεις των δύο επιτροπών αλλά και με την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος. Όπως είπατε κι εσείς, ελπίδα όλων μας είναι πως αυτές οι διαπραγματεύσεις θα έχουν μία κατάληξη. Το μήνυμα όμως που στέλνουμε ως κυπριακός λαός είναι ότι αυτή η λύση σίγουρα θα πρέπει να είναι μια δημοκρατική και δίκαιη λύση, μια λύση που να ενώνει και όχι να χωρίζει το λαό και το νησί, στο πλαίσιο της οποίας θα γίνονται σεβαστά τόσο το ευρωπαϊκό κεκτημένο όσο και τα ανθρώπινα δικαιώματα που απολαμβάνουν οι πολίτες των υπολοίπων 27 χωρών της ΕΕ.

Επίσης, επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε την ελληνική πλευρά για τη συμπαράσταση που επιδεικνύει σε αυτόν τον αγώνα που δίνει σήμερα ο κυπριακός λαός. Με την τόλμη της ελλαδικής πλευράς, η δήλωση ότι η Ελλάδα δεν ενδιαφέρεται να συμμετάσχει ως εγγυήτρια δύναμη σε οποιαδήποτε μελλοντική λύση, ώθησε ακόμη και τη Μ. Βρετανία να προχωρήσει σε αυτό το βήμα. Το γεγονός αυτό είναι για εμάς, ως κυπριακό λαό, πολύ σημαντικό, με την έννοια ότι και η Τουρκία θα υποχρεωθεί στο τέλος της ημέρας, αν και εφόσον εξευρεθεί μία λύση του κυπριακού προβλήματος, εγγυήτριες αυτής της λύσης να είναι η ΕΕ και ο ΟΗΕ, Σώματα στα οποία η Κύπρος είναι πλήρες μέλος». 


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!