Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα από το Εργατικό Κέντρο και την Β’ ΕΛΜΕ για τις νέες ανατροπές στο Κοινωνικοασφαλιστικό Σύστημα

Φωτογραφίες Κλίκ στην κάθε φωτό για μεγένθυνση!

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα από το Εργατικό Κέντρο και την Β’ ΕΛΜΕ για τις νέες ανατροπές στο Κοινωνικοασφαλιστικό Σύστημα και τις θέσεις του ταξικού κινήματος  το Σάββατο 16 Γενάρη με εισηγητές τους Αντώνη Κουρούκλη (πρόεδρος ΠΟΠΟΚΠ) και Αλέκο Αρβανιτίδη (μέλος Ε.Ε ΑΔΕΔΥ).Παρεμβάσεις έγιναν από συνδικαλιστές,Αγροτικό Σύλλογο Κω και συμμετέχοντες. 

Ορισμένα από τα συμπεράσματα από την ημερίδα είναι:

Η Κοινωνική Ασφάλιση είναι το ελάχιστο δίχτυ προστασίας  της Εργατική Τάξης είναι  οι ελάχιστες παροχές από πλευράς Υγείας-Πρόνοιας ακόμη και της σύνταξης προκειμένου η μεγαλοεργοδοσία και το κράτος της να εξασφαλίσουν την αναπαραγωγή της  εργατικής δύναμης  που εκμεταλλεύονται –σήμερα βάρβαρα- για την διαιώνιση των κερδών τους.

Όλες οι μεταρρυθμίσεις που έγιναν για να «σώσουν» την Κ.Α

Πρώτο:αύξησαν  τα όρια  ηλικίας συνταξιοδότησης

Δεύτερο :αύξησαν τις πληρωμές  από τους εργαζόμενους (εισφορές,ιδιωτική Ασφάλιση,δαπάνες για την Υγεία-Φάρμακο-Πρόνοια)

Τρίτο:απέσυραν σταδιακά  το κράτος  και την εργοδοσία από την ευθύνης τους για την ΚΑ

Οι νέες ανατροπές που σχεδιάζει  τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ κάνει ακόμα φτηνότερο το σύστημα για την εργοδοσία απαλλάσσοντας την από αυτό που λένε  μη μισθολογικό κόστος

Η  ημερίδα  πραγματοποιήθηκε  προκειμένου να αναδειχθεί με τον  καλύτερο δυνατό τρόπο η αλήθεια, πως το νέο σχέδιο για το ασφαλιστικό αποτελεί την ταφόπλακα για τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, νομιμοποιεί όλες τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους και διατάξεις καθώς όχι μόνο  αφήνει αναλλοίωτο τον πυρήνα τους αλλά τον αντιδραστικοποιεί ακόμα περισσότερο

Πρόκειται για έγκλημα διαρκείας που θα έχει συνέχεια.

Το Ασφαλιστικό για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους  επαγγελματίες, τους φτωχούς αγρότες δεν είναι κόστος. Είναι η ζωή μας. Είναι ζήτημα βαθιά ταξικό και μόνον έτσι μπορεί να εξηγηθεί.

Εκτιμήθηκε  ότι οι εξελίξεις   θα κριθούν από την συμμετοχή του λαού στις κινητοποιήσεις .

Η κλιμάκωση της επίθεσης στα δικαιώματα μας πρέπει να απαντηθεί με κλιμάκωση της δράσης μας παντού.

Με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα το Εργατικό Κέντρο και η Β ΕΛΜΕ προετοιμάζουν  την επόμενη Πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση  που κηρύχτηκε για τις 4 Φλεβάρη.

Ενδιάμεσα προγραμματίζονται και στο νησί  διάφορες δράσεις για την μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία και συνέχεια του αγώνα.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!