Συνέντευξη Νεκτάριου Σαντορινιού στην Πρωινή Ενημέρωση της ΕΡΤ

Θέμα: «Ο κ. Μητσοτάκης δεν έρχεται με λευκό πολιτικό μητρώο» 

Στην Πρωινή Ενημέρωση με τον Γιώργο Δαράκη και το Γιάννη Δάρρα, ήταν καλεσμένος, σήμερα (18/1/2016), ο Νεκτάριος Σαντορινιός. Ο βουλευτής Δωδεκανήσου σχολίασε την ιδεολογική και πολιτική αντίθεση που χωρίζει το ΣΥΡΙΖΑ από τη Ν.Δ., ιδίως μετά την εκλογή του κ. Μητσοτάκη αλλά και τη διαπραγμάτευση που έχει αρχίσει η Κυβέρνηση με θεσμούς, κόμματα και κοινωνία για το ασφαλιστικό. Ο Νεκτάριος Σαντορινιός αναφέρθηκε διεξοδικά, επίσης, και στο τι προβλέπει το νέο ασφαλιστικό για ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες.

Για τον νέο Πρόεδρο της Ν.Δ.

«Η πολιτική αντιπαράθεση, σε περιόδους κρίσης, δε μπορεί να περιμένει κάποιος να είναι βελούδινη. Υπάρχουν διαφορετικές προτάσεις για τη διέξοδο από την κρίση και αυτό προκαλεί ιδεολογικές και πολιτικές σκληρές αντιθέσεις». 

 «Ο κ. Μητσοτάκης δεν έρχεται με λευκό πολιτικό μητρώο. Η διάλυση του δημόσιου τομέα, η αξιολόγηση και οι απολύσεις είναι πολιτικές πράξεις που έγιναν στο πλαίσιο της Υπουργικής του θητείας και δείχνουν σαφώς την πολιτική του ταυτότητα. Αυτό αποδεικνύει ότι είναι ένας ακραία νέο- φιλελεύθερος πολιτικός, άσχετα με το τι λέει σήμερα. Ταυτόχρονα, η συμπλήρωση της τριπλέτας στην ηγεσία της Ν.Δ. από τον κ. Χατζηδάκη και τον κ. Γεωργιάδη, που ο καθένας στον τομέα του έχουν εκφράσει τις πιο σκληρές απόψεις του νέο- φιλελευθερισμού, δείχνει το πολιτικό στίγμα του κόμματος, με το οποίο εμείς, σε καμία περίπτωση, δε συμφωνούμε».

Για το Ασφαλιστικό

«Η φιλοσοφία του σχεδίου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό είναι γενικά αποδεκτή από τους θεσμούς, όμως υπάρχουν ζητήματα που θα τεθούν σε διαπραγμάτευση. Πρέπει όμως να πούμε ότι η διαπραγμάτευση δεν γίνεται μόνο με τους «έξω» αλλά γίνεται και με τους «μέσα». Η πρόταση έχει κατατεθεί από τις 15/12 στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, στη συνέχεια κατατέθηκε στα κόμματα και έχει ανοίξει πλέον η συζήτηση και στην κοινωνία. Η διαπραγμάτευση είναι ουσιαστική και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό».

 «Έτσι όπως έχει παρουσιαστεί το ασφαλιστικό, έχει πολλά θετικά: επιτέλους σταματά η δια-γενεακή αδικία. Δεν κόβονται οι τρέχουσες κύριες και επικουρικές συντάξεις. Όλοι θα συνεισφέρουν ανάλογα με την πραγματική τους φοροδοτική ικανότητα, αυτά δηλαδή που έχουμε στην τσέπη μας και σταματά έτσι μια αδικία. Υπάρχουν απλοί κανόνες απόδοσης της σύνταξης».

Για το ασφαλιστικό των ελευθέρων επαγγελματιών

«Το 85 % των ελευθέρων επαγγελματιών θα πληρώσουν πολύ χαμηλότερα ή ίσα με αυτό που πληρώνουν σήμερα. Υπάρχει όμως ένα 15% που θα επιβαρυνθεί παραπάνω. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν μπορεί να κερδίζουν κάποιοι στο ασφαλιστικό επειδή έτυχε να βρίσκονται σε προνομιακή τάξη- σε σχέση με τα χρόνια ασφάλισης- και κάποιοι άλλοι να πληρώνουν και να μην έχουν ελπίδα να πάρουν ποτέ σύνταξη».

«Σημαντικό είναι ότι η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι θα υπάρξει διαφοροποίηση για την ασφάλιση των νέων ελευθέρων επαγγελματιών- επιστημόνων».

«Στο γενικό κανόνα σίγουρα δημιουργούνται και στρεβλώσεις. Εμείς είμαστε υπέρ των κινητοποιήσεων, στη λογική ότι μπαίνουν θέματα για συζήτηση. Τη στιγμή που κινητοποιούνται οι γιατροί, οι δικηγόροι, οι μηχανικοί ή οι αγρότες, ταυτόχρονα η κυβέρνηση συζητά μαζί τους για το πώς μπορούν να λυθούν ζητήματα».

Για το ασφαλιστικό των αγροτών

«Η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους αγρότες θα γίνει σταδιακά. Πρώτα από το 7% στο 10%, στο 14%, στο 17% και τέλος στο 20%. Επίσης υπάρχει ειδική μέριμνα για τους αγρότες ώστε ο υπολογισμός του κατώτατου ορίου εισφορών θα ξεκινά στο 80%, από ό,τι υπολογίζεται για τους υπόλοιπους». 


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!