ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ - ΣΥΡΟΣ, ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016

Φωτογραφίες Κλίκ στην κάθε φωτό για μεγένθυνση!

Με κονδύλια για την συντήρηση των σχολείων στα νησιά και με την έγκριση του πλάνου τουριστικής προβολής της Περιφέρειας, το Περιφερειακό Συμβούλιο έκανε “ποδαρικό” στη Σύρο.

Την πίτα της έκοψε την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου στην έδρα της στη Σύρο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με την παρουσία του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεου και του Καθολικού Επισκόπου Σύρου  πατέρα Πέτρου.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος  στην ομιλία του αναφέρθηκε στην χρονιά που πέρασε δίνοντας έμφαση στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η Περιφερειακή Αρχή, στην σκληρή δουλειά που έγινε από αιρετούς και στελεχιακό δυναμικό, στους μεγάλους στόχους που επιτεύχθησαν αλλά και στην νέα χρονιά όπου οι νησιώτες θα κληθούν να δώσουν νέες μάχες. Ακολούθησαν οι ευχές των επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου με κοινή ευχή όλων η νέα χρονιά να μην δει άλλους νεκρούς πρόσφυγες και μετανάστες  στα νερά του Αιγαίου.

Το απόγευμα της Δευτέρας, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση για το 2016 του Περιφερειακού Συμβουλίου στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, στο επίκεντρο του οποίου ήταν η εισήγηση του σχεδίου προγραμματισμού  δράσεων τουριστικής προβολής της ΠΝΑΙ από την Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Μαριέτα Παπαβασιλείου.

Η κ. Παπαβασιλείου ενημέρωσε το σώμα για το πλαίσιο της νέας στρατηγικής τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου η οποία βασίστηκε στην έρευνα και την πρόταση στρατηγικής του ΣΕΤΕ και η οποία ολοκληρωμένη και αναλυτικά θα παρουσιαστεί την Τρίτη 26 Ιανουαρίου στην Αθήνα, παρουσία της Υπουργού Τουρισμού κ. Έλενας Κουντουρά.  Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου τόνισε την εθνική σημασία της υλοποίησης αυτού του πλάνου στρατηγικής καθώς η επένδυση στον Τουρισμό αποτελεί μονόδρομο και στοίχημα επιβίωσης για την Περιφέρειά μας αλλά και την Ελλάδα.

Το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Καταψήφισε η παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση”, ενώ παρών ψήφισε η παράταξη “Ελληνική Αυγή για το Νότιο Αιγαίο”.

Ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε την σύναψη Διαβαθμιδικών Συμβάσεων ανάμεσα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και σε 19 δήμους των Κυκλάδων για τις συντηρήσεις – επισκευές σχολικών κτιρίων στους αντίστοιχους δήμους. Πρόκειται για σχολικά κτίρια στους  δήμους Σύρου, Τήνου, Νάξου, Πάρου, Άνδρου, Θήρας, Ίου, Μήλου, Αμοργού, Κέας, Κιμώλου, Μυκόνου, Σίφνου, Σικίνου, Σερίφου, Φολεγάνδρου, Κύθνου, Αντιπάρου και Ανάφης. Στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που θα γίνει στη Ρόδο στις 9 Φεβρουαρίου, θα περάσουν και οι αντίστοιχες προγραμματικές συμβάσεις για τα σχολικά κτίρια των νησιών της Δωδεκανήσου. 

Σημειώνεται ότι για την συντήρηση και επισκευή των σχολικών μονάδων στο Νότιο Αιγαίο, θα διατεθούν από την Περιφέρεια κονδύλια 4 εκατ. ευρώ.

Ομόφωνη ήταν και η έγκριση της 1ης Τροποποίησης του Τεχνικού Προγράμματος της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων, έτους 2016, καθώς και της 1ης Τροποποίησης του Προϋπολογισμού Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου για το 2016.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!